Η απώλεια του Ομάρ, το «εμείς φταίμε» και η αντίδραση στον Ολυμπιακό

Η απουσία του Νορβηγού έχει πονέσει τον Ολυμπιακό στα μεγάλα παιχνίδια, ενώ στον Ρέντη παραδέχτηκαν τα λάθη τους.

Η απώλεια του Ομάρ, το «εμείς φταίμε» και η αντίδραση στον Ολυμπιακό

Εκείνο το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχει μείνει αξέχαστο στον Πέδρο Μαρτίνς όχι για το 4-0, αλλά για τον τραυματισμό του Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο Νορβηγός μπακ τραυματίστηκε σε εκείνο το παιχνίδι και μαζί του πόνεσε ολόκληρος ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες έχασαν έναν από τους πιο σημαντικούς τους ποδοσφαιριστές τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Οι Πειραιώτες δεν έχασαν απλά έναν παίκτη που έχει δύο γκολ και πέντε ασίστ, αλλά έναν ποδοσφαιριστή που κάνει όλη τη διαφορά στον φετινό Ολυμπιακό. Ίσως μαζί με τον καλό Φορτούνη είναι όλος ο Ολυμπιακός. Ο Ομάρ είναι ο παίκτης που κάνει όλη τη δεξιά πλευρά επικίνδυνη. Οι επελάσεις του αναγκάζουν τους αντιπάλους να μένουν πιο πίσω και να μην παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, ενώ και στα αμυντικά του καθήκοντα έχει αποδειχτεί συνεπέστατος.

Ο Ελαμπντελαουί έχασε τα σημαντικά ματς και ο Ολυμπιακός μεγάλο μέρος της δύναμης του μη μπορώντας να πάρει κάποιο από αυτά. Ο Ομάρ δεν παίζει ούτε με την ΑΕΚ και ο ίδιος είναι σκασμένος που όλο αυτό το διάστημα έχει μείνει εκτός δράσης. Στο περιβάλλον του εκείνο που λέει είναι πως «δεν αισθάνομαι καλά που δεν βοηθάω την ομάδα μου αυτό το διάστημα». Ο Πέδρο Μαρτίνς τον περιμένει πως και πως και όλα δείχνουν πως θα τον έχει στη διάθεση του για το παιχνίδι στο Κίεβο. Η εκτίμηση που γίνεται από το ιατρικό επιτελείο είναι πως ιατρικά τουλάχιστον θα είναι ετοιμοπόλεμος.

Κατά τα άλλα στον Ρέντη μία ημέρα μετά το παιχνίδι με τη Ντιναμό καταλάβαινε κανείς ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Οι ποδοσφαιριστές έχουν παραδεχτεί πως έχουν κάνει λάθη. Παραδέχονται τις ευθύνες που έχουν και πως πρέπει πλέον να το αλλάξουν όλο αυτό στη συνέχεια και αρχής γενομένης από το ματς με την ΑΕΚ.