Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Με το μαχαίρι στα δόντια, αλλά και το πιστόλι στον κρόταφο

Η πίεση ενόψει ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη για τον Ολυμπιακό. Οι λόγοι που καθιστούν απαραίτητη τη νίκη επί των «κιτρινόμαυρων».

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Με το μαχαίρι στα δόντια, αλλά και το πιστόλι στον κρόταφο

Μέσα σε μία εβδομάδα όλα ήρθαν… τούμπα στον Ολυμπιακό. Από τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία πως η ομάδα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και θα πάρει τα αποτελέσματα που θέλει, τώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και η ισοπαλία με τη Ντιναμό έχει κάνει το ματς με την ΑΕΚ το σημαντικότερο που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός.

Είναι αλήθεια πως αυτή τη στιγμή η ομάδα του Πειραιά πρέπει να πάρει το ματς με τους «κιτρινόμαυρους» για πολλούς λόγους. Οφείλει να αποδείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά αυτό για να το ισχυριστεί πρέπει να πάρει και ένα ντέρμπι. Ήδη ο Ολυμπιακός στα ντέρμπι δεν έχει πάρει κανένα. Θέλει να βάλει ένα τέλος σε αυτό το κακό σερί.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ψάχνει την πρώτη του μεγάλη νίκη εντός συνόρων, ενώ την ίδια ώρα και οι ποδοσφαιριστές καλούνται να βγάλουν πάθος σε ένα από τα μεγάλα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Επί της ουσίας ο κόσμος και όχι μόνο περιμένει να δει την ομάδα να παίζει με το μαχαίρι στα δόντια.

Μία νίκη επί της ΑΕΚ θα φέρει ηρεμία στον Ολυμπιακό ενόψει της Ντιναμό Κιέβου, διότι αν κάτι πάει στραβά τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Επί της ουσίας η ομάδα του Πειραιά αυτή τη στιγμή είναι με το πιστόλι στον κρόταφο σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι όπως αυτό με την ΑΕΚ.

Βέβαια, εκείνο που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι πως με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός παίζει και τη δεύτερη θέση. Είναι στο +5 από τους «κιτρινόμαυρους» και με νίκη ουσιαστικά θα έχει τελειώσει αυτή την ιστορία. Αυτή είναι η ουσία της αναμέτρησης, όμως, αυτή τη στιγμή τα εξωαγωνιστικά κέρδη μίας νίκης επί της ΑΕΚ θα είναι πολύ μεγαλύτερα.