Κυριακόπουλος για Παναθηναϊκό: «Να τους χτυπήσουμε στην άμυνα»

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος μίλησε στο «ΦΩΣ» για το αυριανό (15/2) παιχνίδι του Αστέρα στο ΟΑΚΑ, τους βαθμούς που χρειάζεται η ομάδα του για να σωθεί, αλλά και για τα όνειρά του.

Κυριακόπουλος για Παναθηναϊκό: «Να τους χτυπήσουμε στην άμυνα»

Να επιστρέψουν στις επιτυχίες είναι το ζητούμενο στον Αστέρα μετά την εντός έδρας ήττα τους από τον Άρη και η αυριανή αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό φαντάζει ως μια εξαιρετική ευκαιρία για επανεκκίνηση. Στην Τρίπολη πιστεύουν ότι μπορούν να φύγουν με αποτέλεσμα από το Μαρούσι, έχουν μελετήσει καλά τους «πράσινους» και ετοιμάζονται να τους «χτυπήσουν» εκεί που πονάνε. Μιλήσαμε με τον Γιώργο Κυριακόπουλο για τη δύσκολη αποστολή στο Ολυμπιακό Στάδιο, για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και για τους προσωπικούς του στόχους. Ο 23άχρονος ταλαντούχος αμυντικός έπιασε τις πενήντα συμμετοχές με τη φανέλα του Αστέρα και δηλώνει ευτυχισμένος για το επίτευγμά του.

-Στο αρχικό του σχόλιο για το ματς με το «τριφύλλι» μας είπε:

«Σίγουρα είναι μια ευκαιρία για επανεκκίνηση, γιατί και ο Παναθηναϊκός δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση. Εμείς προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας, δεν έχουμε μπει καλά στον δεύτερο γύρο, έχουμε χάσει παιχνίδια και πρέπει να συνέλθουμε. Πιστεύω ότι θα πάρουμε κάτι καλό από το ματς».

-Στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο φινάλε. Βλέπετε το ματς και ως ευκαιρία για «ρεβάνς»;

Δεν θα το έλεγα ρεβάνς. Στον πρώτο γύρο είχαμε κυριαρχήσει στο παιχνίδι, ήμασταν πολύ καλύτεροι και το σκορ έπρεπε να ήταν μεγαλύτερο υπέρ μας. Δυστυχώς όμως έγινε το πέναλτι στο τέλος. Το Σάββατο θα κυνηγήσουμε το ματς και με την τακτική και το πλάνο μας πιστεύω πως θα πάρουμε κάτι καλό. Χρειαζόμαστε άλλωστε τους βαθμούς.

-Θα μπείτε να κάνετε το παιχνίδι σας ή είναι ματς ειδικών συνθηκών;

Επειδή έχουμε δεχθεί πολλά γκολ στον δεύτερο γύρο, πρέπει να κοιτάξουμε κυρίως την αμυντική μας προσήλωση και έπειτα να κυνηγήσουμε την επίθεση. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι ισχυρός στην έδρα του, αλλά μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό.

-Ποιες οι αδυναμίες των «πρασίνων»;

Θα έλεγα τα στόπερ τους. Είναι λίγο αργά και παιδιά που ακόμα δεν έχουν πολλές παραστάσεις Σούπερ Λιγκ. Πιστεύω ότι πρέπει να χτυπήσουμε την άμυνά τους. Θα βρούμε ευκαιρίες και για αντεπιθέσεις.

-Φοβάστε πως θα κινδυνεύσει η ομάδα ή άμεσα θα ξεκολλήσει από τα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα;

Αυτή τη στιγμή απέχουμε έναν βαθμό από τη ζώνη του υποβιβασμού. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, είναι ανταγωνιστικές όλες οι ομάδες. Το πρόγραμμα βέβαια που έχουμε είναι βατό, αλλά είναι αρκετά δυνατές οι ομάδες. Πάντως δεν φοβόμαστε, είμαστε ψύχραιμοι, έχουμε καλή ομάδα και καλούς παίκτες και δεν πιστεύω ότι θα κινδυνεύσουμε. Θα έχουμε μια άνετη παραμονή, θα πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε.

-Πέτυχες ήδη με τον Αστέρα μια σημαντική διάκριση, να φτάσεις τις πενήντα συμμετοχές. Πώς νιώθεις;

Δικαιωμένος. Γιατί έχω περάσει αρκετά δύσκολα χρόνια στην ομάδα, δεν έβρισκα τον ρόλο μου σε νεαρή ηλικία. Αλλά η ομάδα μου έδωσε τις ευκαιρίες και τελικά ανταποκρίθηκα στις απαιτήσεις της. Έχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο, είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Ευχαριστώ την ομάδα για την ευκαιρία που μου δίνει να παίζω στην Σούπερ Λιγκ.

-Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον;

Αυτή τη στιγμή οι στόχοι μου συμβαδίζουν με την ομάδα. Έχω βέβαια φιλοδοξίες και όνειρα για μια μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά και για το εξωτερικό. Καλοδεχούμενο ό,τι έρθει, αλλά μόνο μέσα από τον Αστέρα θα καταφέρω να πάρω κάποια μεταγραφή. Μέσα από την ομάδα θα καταφέρω να πάω ακόμα πιο ψηλά.

-Η Εθνική Ανδρών είναι όνειρο;

Σίγουρα. Είναι τιμή να αγωνίζομαι με το εθνόσημο. Είμαι μέλος των Νέων και των Ελπίδων και αν έρθει κλήση στην Ανδρών θα είναι η απόλυτη δικαίωση. Μακάρι να με αξιώσει ο Θεός να είμαι υγιής και να ζήσω κάτι τέτοιο.