Ολυμπιακός: Ο Ζιλ Ντίας της Τούμπας και το μειονέκτημα του

Ο Πορτογάλος έδωσε πνοή στην επίθεση του Ολυμπιακού όταν μπήκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αλλά έδειξε πως υστερεί σε ένα τακτικό κομμάτι του ματς.

Ολυμπιακός: Ο Ζιλ Ντίας της Τούμπας και το μειονέκτημα του

Το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς με τον Μπίμπαρς Νάτχο δεν βγήκε και με τον Πορτογάλο τεχνικό να κάνει στο ημίχρονο διορθωτικές κινήσεις για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του στο γήπεδο της Τούμπας. Πλην του Μαντί Καμαρά ο δεύτερος που πέρασε στο γήπεδο ήταν ο Ζιλ Ντίας.

Το ένα ημίχρονο που έπαιξε ο Πορτογάλος τεχνικός… χάθηκε στο γενικό χαμό που προκάλεσε το τελικό 3-1. Επειδή, όμως, είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μας απασχολήσει το προσεχές διάστημα στα ματς που έρχονται αξίζει να σταθούμε σε αυτόν. Έχει παίξει και στη Λαμία, όμως, το δείγμα της Τούμπας είναι πιο σοβαρό και ειδικά σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ και είχε δημιουργηθεί μία περίεργη κατάσταση.

Ο 22χρονος εξτρέμ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος και μάλιστα γρήγορα έκανε αισθητή την παρουσία του. Κάνει τη φάση που βγάζει τη σέντρα σουτ με το δεξί και δεν προλαβαίνει ο Φορτούνης να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Υπάρχει ακόμα μία φάση προς το τέλος που χρεώνεται επιθετικό φάουλ ο Ντίας, αλλά επί της ουσίας περισσότερο του γίνεται φάουλ. Μία φάση που έγινε στην μικρή περιοχή και ήταν εξίσου επικίνδυνη για την εστία του ΠΑΟΚ.

Και φυσικά υπάρχει και το γκολ που βγάζει την μπαλιά και ο Ποντένσε από κοντά μειώνει σε 3-1. Και αυτή την ευκαιρία την έχει δημιουργήσει με το δεξί πόδι ο νεαρός Πορτογάλος εξτρέμ. Είναι γεγονός πως μπήκε στο γήπεδο, έδωσε στον Ολυμπιακό ενέργεια και τον έκανε επικίνδυνο.

Εκείνο, πάντως, που φάνηκε και το διάστημα που αγωνίστηκε στην Τούμπα είναι ότι πρόκειται για εξτρέμ που δύσκολα θα δώσει βοήθειες στην άμυνα. Δεν το είχε καν στο μυαλό του ο Ζιλ Ντίας να βοηθήσει τον μπακ. Θα τον δούμε και σε άλλα ματς όμως δεν είχε διάθεση να γυρίσει πίσω. Είναι ένα τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού που σαφώς θέλει βελτίωση.