Ολυμπιακός: Η Τούμπα τον πόνεσε, αλλά η Ευρώπη κρύβει θησαυρό

Ο Ολυμπιακός πληγώθηκε βαριά από τον ΠΑΟΚ, αλλά είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη και οφείλει να κυνηγήσει το καλύτερο.

Ολυμπιακός: Η Τούμπα τον πόνεσε, αλλά η Ευρώπη κρύβει θησαυρό

Μέχρι το ματς με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός σε όλα τα υπόλοιπα στο ελληνικό πρωτάθλημα μέσα στο 2019 έχει παίξει ωραίο ποδόσφαιρο. Έχει αποδώσει καλό θέαμα που το ευχαριστήθηκε ο κόσμος, όμως, πάνω απ’ όλα το ευχαριστήθηκαν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Οι παίκτες χαίρονταν με τη μπάλα που έπαιζαν και όλο αυτό τους έδωσε φτερά στα πόδια.

Έχοντας ζήσει από κοντά τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας μπορώ να γράψω πως αυτό δεν ήταν ανώμαλη προσγείωση, αλλά σύγκρουση στο έδαφος. Στον Ολυμπιακό δεν είχαν ζυγίσει σωστά τα δεδομένα της αναμέτρησης με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο γήπεδο.

Έγιναν πολλές αστοχίες σε αυτό το ματς, απ’ όλους όσοι βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Όλα ήταν λάθος και έδωσαν στον ΠΑΟΚ τη χαρά να τελειώσει το πρωτάθλημα και βασικά κατάφεραν οι ίδιοι να χάσουν στην ουσία για δεύτερη φορά το φετινό πρωτάθλημα. Και το λέμε ότι χάνει για δεύτερη φορά το φετινό πρωτάθλημα, διότι ακόμα και με διπλό φαβορί ο ΠΑΟΚ θα ήταν.

Τα όσα συνέβησαν και δεν συνέβησαν στην Τούμπα τα παραδέχτηκαν όλοι τους. Πρώτα ο Μαρτίνς και στη συνέχεια ο Τοροσίδης, ο οποίος μίλησε σαν πραγματικός αρχηγός. Βγήκε μπροστά, παραδέχτηκε τα λάθη και έδωσε το σύνθημα για το παρακάτω. Και αυτό το «παρακάτω» είναι όλα τα λεφτά για τον Ολυμπιακό. Ένα «παρακάτω» που του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει και να ασχοληθεί μαζί του.

Πρόκειται για τη μοναδική ελληνική ομάδα που αγωνίζεται στην Ευρώπη και εκεί πρέπει να στρέψει την προσοχή του ο Ολυμπιακός. Το να καθίσει να κλαίει πάνω από τα συντρίμμια της Τούμπας δεν κερδίζει τίποτα. Το μόνο που οφείλει να κάνει είναι να κυνηγήσει τα ματς με τη Ντιναμό Κιέβου και ότι καλύτερο μπορεί να πάρει στο Europa League. Για τον Ολυμπιακό είναι μία καλή ευκαιρία να προχωρήσει στην Ευρώπη και δεν μπορεί αυτό να του το χαλάσει η… μουντζούρα που έγινε στην Τούμπα.

Και για όσους το περνάνε στα ψιλά ο Ολυμπιακός παίζει και τη δεύτερη θέση. Είναι πολύ σημαντική, διότι θα του δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδο του στους ομίλους του Champions League. Πρώτα, όμως, υπάρχει το παιχνίδι με τη Ντιναμό. Το σκληρό μάθημα το πήρε ο Ολυμπιακός, ο Μαρτίνς και όλοι όσοι έχουν ρόλο στην ομάδα θα βρουν τα λάθη, θα δουλέψουν πάνω σε αυτά και θα γίνουν καλύτεροι.