Στο ματς της χρονιάς, ο Ολυμπιακός δεν ήταν εκεί...

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για την άσχημη ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα  τη λάθος προσέγγιση που έγινε απ' όλους σε αυτό το παιχνίδι, αλλά και την επόμενη μέρα με απαραίτητη την αυτοκριτική.

Στο ματς της χρονιάς, ο Ολυμπιακός δεν ήταν εκεί...

Χαρακτηρίστηκε ως το "ματς της χρονιάς" και έτσι ήταν και για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Η εικόνα των δύο ομάδων και το τελικό σκορ, όμως, δεν πείθουν πως και οι δύο πήγαν να παίξουν ένα τέτοιο ματς. Θα επιχειρήσουμε να βάλουμε σε μία γρήγορη σειρά τα όσα ζήσαμε στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Ολυμπιακός προερχόταν από μία σειρά αγώνων που είχε παίξει πράγματι καλό ποδόσφαιρο. Από την άλλη αυτό το ματς ήταν ένα γερό τεστ γι' αυτόν προκειμένου να αποδείξει πως μπορεί να το κάνει και σε ένα δύσκολο γήπεδο και απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο.

Τα ματς, ωστόσο που προηγήθηκαν δεν γέμισαν μόνο με αυτοπεποίθηση τους Πειραιώτες, αλλά μέχρι ενός σημείου τους έβγαλαν και έπαρση. Μία έπαρση που την πλήρωσαν ακριβά στο χορτάρι από τον ΠΑΟΚ.

Δεν μπορώ να δεχτώ πως δεν ισχύει αυτό, όταν ο Πέδρο Μαρτίνς επιλέγει να παίξει με τον Νάτχο σε αυτό το ματς.

Αν μη τι άλλο δείχνει τεράστια εμπιστοσύνη στην ομάδα του, αλλά όταν παίζεις στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ που είναι μία ομάδα αρκετών χρόνων και είναι δεμένη θα πρέπει να έχεις και μία πιο ρεαλιστική προσέγγιση της αναμέτρησης. Όπως θα πρέπει να είσαι και προετοιμασμένος ότι μπορεί να βρεθείς πίσω στο σκορ όπως και έγινε.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού μετά το γκολ του Βιεϊρίνια είναι… παιδική.

Η ομάδα του Πειραιά σε εκείνο το σημείο πέταξε λευκή πετσέτα και μέχρι το μισάωρο κινδύνεψε να δεχτεί κι άλλα γκολ. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς ίσως και να υπερεκτίμησαν τα όσα έχουν κάνει μέχρι τώρα και αυτό μπορούμε να καταλάβουμε όταν σε όλες τις μονομαχίες πήγαιναν δεύτεροι.

Για τον Ολυμπιακό είναι μία πολύ άσχημη ήττα για τον τρόπο που ήρθε. Όπως παραδέχτηκε και ο Τοροσίδης και ο Κούτρης και ο Μαρτίνς η ομάδα δεν πάλεψε. Παραδόθηκε στον ΠΑΟΚ και στις ορέξεις του και αυτό είναι το χειρότερο που προκύπτει από το ματς της Τούμπας. Δεν έπεισε ποτέ η ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού πως πήγε στο ματς της χρονιάς για να το παλέψει.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Φυσικά και υπάρχει η Ευρώπη που είναι ο σημαντικότερος στόχος. Αυτό, όμως που πρέπει να γίνει είναι να σκύψουν όλοι το κεφάλι να διδαχτούν, να δουλέψουν, να καταλάβουν σε πιο επίπεδο βρίσκονται πραγματικά και όχι να ευλογούν τα γένια τους.