Λουτσέσκου: «Δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό»

Ευχαριστημένος από την νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Λουτσέσκου: «Δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό»

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ολυμπιακού στην Τούμπα με 3-1 για την 20η αγωνιστική της Super League. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου έμεινε ευχαριστημένος από το πλάνο της ομάδας ενώ σχολίασε την εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Φάνηκε από το ματς με τον Πανιώνιο ότι είχατε στο μυαλό σας ποιοι θα παίξουν σήμερα και με τι τρόπο θα παίξουν. Γιατί πιστεύατε ότι αυτό το σχέδιο θα ήταν τόσο αποτελεσματικό;

«Το πρώτο ημίχρονο ήταν τέλειο, γιατί σκοράραμε δύο φορές και μπορούσαμε κι άλλα. Τακτικά όμως το δεύτερο ήταν καλύτερο. Παίξαμε με απόλυτη θυσία, κλείσαμε τους χώρους, περιμέναμε το λάθος του Ολυμπιακού για να πετύχουμε το τρίτο γκολ και είχαμε και άλλες ευκαιρίες για να το καταφέρουμε. Θα πρέπει να πω συγχαρητήρια σε κάθε παίκτη, γιατί είναι πολύ μεγάλη η θέληση, η φιλοδοξία και όλα όσα κάνουν για το καλό του συλλόγου.»

Κάνατε πάνω από 7-8 μεγάλες φάσεις. Ήταν ό,τι ακριβώς είχατε σχεδιάσει τακτικά ή επιπολαιότητα και ανοργανωσιά από πλευράς Ολυμπιακού που έλεγε ότι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα;

«Δεν θα έλεγα ότι δεν είχε σχέδιο ο Ολυμπιακός για το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και μπορεί πολύ εύκολα να δημιουργήσει κινδύνους, αλλά αυτή τη νύχτα δείξαμε ότι είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτόν! Υπάρχει η υπομονή των παικτών μας, η θέληση για να τρέξουν στο τρανζίσιον και πάλι πίσω στην άμυνα. Δεν είναι μία νίκη που προέρχεται από την επιπολαιότητα του αντιπάλου, γιατί ήταν μία ομάδα που διαμήνυε ότι ερχόταν για να κερδίσει και ήρθε με αυτή την αυτοπεποίθηση. Είμαι σίγουρος ότι είχαν ένα οργανωμένο πλάνο για να μας αντιμετωπίσουν, αλλά αντιμετώπισαν μία ομάδα που είχε 17 νίκες και 2 ισοπαλίες και με τη δουλειά που έχουμε κάνει η διαφορά έπρεπε να είναι στους 11 και όχι στους 9.»

Πόσο ξεχωριστή ήταν η ατμόσφαιρα και τι μπορείτε να πείτε για τον κόσμο;

«Είναι πραγματικά απίστευτο, αλλά δεν συμβαίνει μόνο σήμερα. Συμβαίνει σε όλα τα ματς. Έχουμε από πίσω μας χιλιάδες φίλους του ΠΑΟΚ που είναι με όλη τους την καρδιά μαζί μας.»

Πώς νιώθετε τώρα που η διαφορά είναι στο +9; Θα μπορέσετε να αποτρέψετε την χαλαρότητα;

«Πώς μπορείς να χαλαρώσεις όταν απομένουν 10 ματς. Είναι φυσιολογικό να χαρούμε για τη νίκη και να την γιορτάσουμε τη νίκη, αλλά έχουμε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και πρέπει να τον κερδίσουμε. Είναι δυσκολότερο ακόμα περισσότερο το ματς απ’ ό,τι ήταν πριν.»

Η σημερινή νίκη σας έδωσε πολλά περισσότερα από 3 βαθμούς;

«Μετά το ματς με την ΑΕΚ ανέφερα ότι ήταν μία μικρή νίκη με την ομάδα να παίζει για 60 λεπτά με παίκτη λιγότερο. Είναι κάτι παραπάνω από μία απλή νίκη το σημερινό αποτέλεσμα. Κερδίσαμε δύο φορές τον Ολυμπιακό, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και επίσης μας δίνει έναν καλό ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση για αυτό που θα επακολουθήσει.»

Είναι τυχαίο ότι ο ΠΑΟΚ κερδίζει μόνο ντέρμπι στην Ελλάδα με ξένους διαιτητές; Αν δεν είναι τυχαίο, τι ποδοσφαιρική εξήγηση μπορείτε να δώσετε;

«Αυτή είναι ωραία ερώτηση. Πιστεύω ότι με τους ξένους διαιτητές τα πράγματα πάνε πιο ίσια, δεν υπάρχουν αμφιβολίες. Οι ομάδες είναι αφοσιωμένες στον τρόπο παιχνιδιού και στο πλάνο τους. Από την άλλη δεν υπάρχει πίεση στους ξένους διαιτητές και βλέπουμε διαφορετικά παιχνίδια.»

Η ποιότητα που έχει ο ΠΑΟΚ είναι που την έχει κάνει αήττητη ή η ψυχολογία από τα αήττητα ματς βοηθάει την ομάδα σας; Είστε κοντά για να πάρετε αήττητοι το πρωτάθλημα;

«Είναι πολύ σημαντικό σε μία ποδοσφαιρική ομάδα να έχεις ποιότητα, νοοτροπία και ένα πλάνο στο οποίο δουλεύεις. Να έχεις πλάνο και καλούς χαρακτήρες πάνω σε αυτό που δουλεύεις. Είναι θέμα της καθημερινής τριβής που περνάμε σεβόμενοι ο ένας τον άλλον, γιατί δουλεύουμε για έναν στόχο. Πρέπει όμως να κοιτάξουμε και την περσινή σεζόν που συνέβη το ίδιο. Από την άλλη προετοιμάζουμε κάθε παιχνίδι, έχουμε ως γνώμονα ότι κάθε ματς είναι τελικός. Κερδίσαμε παιχνίδια παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, κερδίσαμε ματς έχοντας καλή άμυνα. Το σημαντικό είναι ότι είχαμε τη συγκέντρωσή μας. Αυτό είναι το έναυσμα που δίνει στους παίκτες για να μην χαλαρώνουν ποτέ.»