Χιμένεθ για Ολυμπιακό: «Αν βάλεις καρδιά και εγκέφαλο τα πόδια λειτουργούν…»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ δήλωσε ικανοποιημένος με την προσπάθεια της ομάδας του απέναντι στον ΟΦΗ ενώ έκανε αναφορά και στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό.

Χιμένεθ για Ολυμπιακό: «Αν βάλεις καρδιά και εγκέφαλο τα πόδια λειτουργούν…»

Καρδιά και μυαλό θέλει να δει ο Μανόλο Χιμένεθ από τους ποδοσφαιριστές του στο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι που ακολουθεί. Αυτό θα είναι το μυστικό για να ξεπεραστεί η κούραση. Ο Ανδαλουσιανός μίλησε και για το ματς της Τούμπας στη συνέντευξη Τύπου, αλλά και για τον Αλμπάνη.

Στο αρχικό του σχόλιο σημείωσε: «Πρέπει να αισθανόμαστε πιο δυνατοί μέσα στο γήπεδο. Εκτός από τη νίκη, που τη θεωρώ δίκαιη απέναντι σε μια ομάδα που με εξέπληξε θετικά, εκείνο που με ευχαριστεί είναι ότι δεν σταματήσαμε ποτέ να δίνουμε τη μάχη μας έχοντας απουσίες και παίκτες κουρασμένους. Το θετικό είναι η πρόθεση των παικτών που μπήκαν για να κερδίσουν το παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που μας τα έκανε δύσκολα. Πρέπει να ξεκουράσουμε ποδοσφαιριστές και να αποκαταστήσουμε τη φυσική μας κατάσταση".

Για το αν υπήρξαν παίκτες που δεν ήταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, είπε: «Πιστεύω πως δεν υπήρχαν ποδοσφαιριστές που δεν ήταν συγκεντρωμένοι, απλά σε αρκετούς έλειπε ο ρυθμός των παιχνιδιών. Δεν είναι εύκολο το να συμμετέχεις σε μια προπόνηση και μετά από πολλούς μήνες να είσαι ανταγωνιστικός σε ένα δυνατό παιχνίδι όπως το σημερινό. Και λέω δύσκολο παιχνίδι γιατί ο ΟΦΗ είχε περιόδους με κατοχή της μπάλας και έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο».

Για το αν στο Καραϊσκάκη η κούραση θα αποτελέσει πρόβλημα, απάντησε: «Η δουλειά που γίνεται κυρίως, είναι στην προετοιμασία. Και αυτό που συμβαίνει, είναι πως μετά από κάθε παιχνίδι η ομάδα προσπαθεί να διατηρεί το υψηλότερο επίπεδο. Αυτό δεν μπορείς να το καταφέρεις από μια μέρα στην άλλη. Αν βάλεις την καρδιά σε συνδυασμό με τον εγκέφαλο τότε τα πόδια λειτουργούν. Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουν».

Για το αν επιλέγει κάποιο αποτέλεσμα στο αποψινό ντέρμπι της Τούμπας, ρώτησε, προκαλώντας γέλιο στην αίθουσα Τύπου: «Μπορούν να χάσουν και οι δύο;»… Και συνέχισε στα σοβαρά: «Είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Αν κερδίσει ο Ολυμπιακός υπάρχει πρωτάθλημα αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ θα του είναι πιο εύκολο. Εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε το πώς θα κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Αν χάσει ο Ολυμπιακός θα μειώσουμε τη διαφορά».

Για το αν ο Αλμπάνης ήταν δική του εισήγηση το καλοκαίρι, παραδέχτηκε: «Ναι, ισχύει αυτό. Είναι ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίον εγώ, ο Μελισσανίδης, ο Μπάγεβιτς και ο Λυμπερόπουλος μιλήσαμε πολύ. Μου άρεσε. Θα προσπαθήσουμε να τον ξεκουράσουμε και να τον έχουμε έτοιμο».

«Χωρίς γκολ δεν κερδίζεις»…

Από την πλευρά του ο Χάιμε Βέρα στο σχόλιό του επικεντρώθηκε στο ότι η ομάδα του πρέπει να βρει λύσεις στο σκοράρισμα: «Παίξαμε καλή μπάλα, αλλά χάσαμε. Ο ΟΦΗ χρειάζεται βαθμούς, αυτό είναι το σπουδαιότερο. Πρέπει με τις άλλες ομάδες να κερδίσουμε βαθμούς γιατί είμαστε χαμηλά. Μας λείπει το γκολ. Αν δεν έχεις γκολ δεν μπορείς να κερδίσεις. Μπορεί να παίξεις καλή μπάλα, αλλά αν δεν βάλεις γκολ δεν θα νικήσεις. Πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό το κομμάτι. Μέσα στο γήπεδό μας πρέπει να κερδίζουμε. Έχουμε έξι ματς στο Ηράκλειο και πρέπει να έχουμε δύναμη εκεί».

Σε ερώτηση για τη φάση του πέναλτι στο 2’, το τεχνικό τιμ του ΟΦΗ δεν θέλησε να σχολιάσει τη διαιτησία τονίζοντας πως λάθη μπορούν να γίνουν, σημασία έχει η εικόνα της ομάδας.

«Ο Χιμένεθ μου είπε να μπω μέσα με αυτοπεποίθηση»

Ο Χρήστος Αλμπάνης που αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης, δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου του: «Όπως κάθε παίκτης έτσι κι εγώ περιμένω την ευκαιρία μου. Είχα ένα προσωπικό στοίχημα. Είμαι χαρούμενος, είναι η αρχή και ελπίζω να είναι ανάλογη η συνέχεια. Ο Χιμένεθ μου είπε να μπω στο ματς με αυτοπεποίθηση. Ο τρόπος που ήρθε η νίκη δεν με χαροποιεί ιδιαίτερα, αλλά στη συνέχεια ελπίζω να βελτιωθούμε. Ο Χιμένεθ ξέρει πολύ καλά να μας ανεβάζει την ψυχολογία».