ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Το «κλειδί» του Μαρτίνς, η προετοιμασία και οι εντολές

Αποφασισμένοι στον Ολυμπιακό για το ματς της χρονιάς, το περιμένουν πως και πως, ενώ ο Πορτογάλος προπονητής έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για το διπλό.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Το «κλειδί» του Μαρτίνς, η προετοιμασία και οι εντολές

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός θα ρίξει την τελευταία του ζαριά όσον αφορά στην προσπάθεια του για να ανατρέψει την κατάσταση στο φετινό πρωτάθλημα και να πάρει τον 45ο τίτλο. Οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους μία πολύ μεγάλη πρόκληση και αυτή δεν είναι άλλη από το να κάνουν το πρώτο τους μεγάλο διπλό στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός εδώ και 1,5 χρόνο έχει μείνει χωρίς νίκη σε μεγάλο ματς της Super League και τώρα καλείται να πάρει τη νίκη μέσα στην Τούμπα προκειμένου στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος να καταφέρει να προσπεράσει τον αντίπαλο του.

Στο μεγάλο λιμάνι περιμένουν αυτό το ματς με ηρεμία, αλλά και μεγάλη αποφασιστικότητα. Ο τρόπος που προετοιμάστηκε η ομάδα δεν είχε κάτι το διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Ο Πέδρο Μαρτίνς πήγε την ομάδα του συντηρητικά, αφού έχει συνεχόμενα παιχνίδια και γίνεται κατανοητό πως εκείνο που τον ενδιέφερε πρώτα απ’ όλα ήταν να έχει «φρέσκους» τους ποδοσφαιριστές.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες του και το τελευταίο διάστημα η ομάδα του βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Δεν σκοπεύει να αλλάξει κάτι στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κυριαρχούν σε κάθε ματς όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Αυτό θα επιχειρήσουν να κάνουν και στο γήπεδο της Τούμπας.

Το «κλειδί» για τον Πέδρο Μαρτίνς υπάρχει πρώτα απ’ όλα στην επίθεση. Θεωρεί, πως σε ένα ματς που θα… πέφτουν κορμιά όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ η συνεργασία του Γκερέρο με τον Φορτούνη θα είναι καθοριστική. Ο Ισπανός επιθετικός ασκεί καλύτερα από τον καθένα το πρέσινγκ ψηλά. Αυτό θέλει και κόντρα στον ΠΑΟΚ. Θέλει πολύ να δυσκολέψει την κυκλοφορία της μπάλας και με τον Γκερέρο να τους πιέσει στην πρώτη πάσα.

Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που κυκλοφορεί τη μπάλα, όμως, αυτό το κάνει με συγκεκριμένο τρόπο. Η παρουσία του Γκερέρο είναι πολύ σημαντική στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και φυσικά η συνολική του συνεργασία με τον Φορτούνη με τον οποίο έχουν δείξει πως τα πηγαίνουν περίφημα όλο αυτό το διάστημα.

Αυτοί οι δύο είναι από τους παίκτες «κλειδιά», αλλά ο Μαρτίνς έχει σταθεί αρκετά και στην αμυντική λειτουργία. Είναι σημαντικό ο Ολυμπιακός να μη δώσει φάσεις στον αντίπαλο του κάτι που έχει συμβεί σε άλλα παιχνίδια με πιο αδύναμους αντιπάλους.