«Μάχη» ΕΠΟ και FIFA με επίκεντρο το ελληνικό ποδόσφαιρο

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ συναντήθηκε με εκπροσώπους της FIFA προκειμένου να συζητήσουν τα όσα απασχολούν τον τελευταίο καιρό το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Μάχη» ΕΠΟ και FIFA με επίκεντρο το ελληνικό ποδόσφαιρο

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει το κλίμα δεν ήταν και το πιο ειρηνικό, με τους Έλληνες εκπροσώπους να αναφέρουν στη FIFA ότι είναι κι αυτή υπεύθυνη για την κατάσταση στη χώρα μας, αφού το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται υπό την εποπτεία της. Από την πλευρά της η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την ελληνική πραγματικότητα και πιο συγκεκριμένα για το γεγονός ότι οι δικαστικές αποφάσεις καθυστερούν πάρα πολύ στη χώρα μας.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος ανέφερε ότι όσα γράφονται καθημερινά για ενδεχόμενη παραίτησή του είναι μη αναληθή, επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσει στο πόστο του και ότι δεν έχει υπάρξει καμία σκέψη παραίτησής του.

Μάλιστα, από την ΕΠΟ διαμαρτυρήθηκαν στη FIFA για τη γενικότερη στάση της απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για να στηρίξουν αυτή τους τη θέση, έφεραν το παράδειγμα του αγώνα Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μαρσέιγ, όπου υπήρξε νεκρός αστυνομικός από επεισόδια χωρίς κάποια από τις δύο εμπλεκόμενες χώρες να έχουν υποστεί κάποια παρόμοια τιμωρία.

Η FIFA απάντησε ότι σε χώρες του εξωτερικού οι δράστες συλλαμβάνονται αμέσως και τιμωρούνται από τις Αρμόδιες Αρχές.

Όσο για το ελληνικό Grexit, η πλευρά των εκπροσώπων της χώρας μας διαφώνησε επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τελικά οι δύο πλευρές κατέληξαν στο να σταλεί από την ΕΠΟ μέσα σε διάστημα δέκα ημερών επιστολή με τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να συμφωνηθεί ένα νέο πλαίσιο που θα περιλαμβάνει νέες αυστηρότερες ποινές για επεισόδια και στημένους αγώνες.