ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Όταν η Τούμπα είχε και «ερυθρόλευκο» χρώμα (pics)

Πέρασαν 17 χρόνια από την τελευταία φορά που οπαδοί του Ολυμπιακού ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Όταν η Τούμπα είχε και «ερυθρόλευκο» χρώμα (pics)

Το παιχνίδι της Τούμπας την Κυριακή το βράδυ κλέβει την παράσταση. Είναι το ματς της χρονιάς με τις δύο ομάδες να δίνουν τη «μάχη» τους για την κατάκτηση του τίτλου και τον ΠΑΟΚ να είναι στην κορυφή με έξι βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό.

Είναι το ματς που το περιμένει με κομμένη την ανάσα όλη η Ελλάδα. Οι οπαδοί των δύο ομάδων ζουν και αναπνέουν για την κυριακάτικη κόντρα και οι φίλοι του Ολυμπιακού το έδειξε το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι οπαδοί των Πειραιωτών αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές και ζήτησαν τη νίκη στη Θεσσαλονίκη.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ από την πλευρά τους έχουν εξαφανίσει τα εισιτήρια και το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα δεν θα πέφτει καρφίτσα. Είναι το ματς της χρονιάς και όχι άδικα, όμως από αυτό κάτι θα λείπει. Αυτό δεν είναι άλλο από την παρουσία και φιλοξενούμενων οπαδών στις κερκίδες της Τούμπας.

Οι μετακινήσεις στα μεγάλα παιχνίδια έχουν απαγορευτεί εδώ και πολλά χρόνια. Ειδικά στις μεγάλες αναμετρήσεις είναι κάτι που λείπει, είναι το… αλατοπίπερο που δεν έχουν αυτά τα ματς. Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι μία άλλη κουβέντα, όμως, ένα ματς σαν αυτό της Κυριακής θα είχε άλλο χρώμα αν υπήρχαν οπαδοί και των δύο ομάδων.

Η τελευταία φορά που βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήταν το 2002. Πέρασαν δηλαδή 17 χρόνια από τότε που κομμάτι της Τούμπας είχε ερυθρόλευκο χρώμα. Ήταν το παιχνίδι που είχε διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου 2002 και είχε λήξει 1-1.

Η μεγαλύτερη μετακίνηση φίλων του Ολυμπιακού σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είχε καταγραφεί το 1998. Στις 31 Οκτωβρίου 1998 στη Θεσσαλονίκη είχαν βρεθεί 5.000 φίλοι του Ολυμπιακού. Πρόκειται για το περιβόητο ματς που σημαδεύτηκε από το χέρι του Τάκολα και στο οποίο η ομάδα του Πειραιά νίκησε με 2-1.