Πανιώνιος- Απόλλων 0-1: «Την έβαψε» από Βαφέα

Με γκολ του Βαφέα ο Απόλλων νίκησε 1-0 στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο και πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Πανιώνιος- Απόλλων 0-1: «Την έβαψε» από Βαφέα

Δείτε ΕΔΩ τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Ο Απόλλων που βρίσκεται με το ένα πόδι στην Β’ Εθνική, επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου. Μορφή της αναμέτρησης ο αμυντικός του Απόλλωνα Νίκος Βαφέας, ο οποίος στο 22’ έσωσε την ομάδα από σίγουρο γκολ και στο 73’ σκότωσε τον Πανιώνιο με κεφαλιά δυναμίτη. Ο Απόλλων είχε να κερδίσει εκτός έδρας σε ματς πρωταθλήματος από τον Απρίλιο του 2018 (0-1).

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός και σε αυτό φυσικά βοήθησε και ο Απόλλων Σμύρνης που μπήκε στο γήπεδο για να παίξει μπάλα. Μάλιστα ήταν απειλητικός και είχε καλές στιγμές για να σκοράρει με τους Ντεφεντερίκο (12’), Βάρκας, Ντούρσο (17’ διπλή χαμένη ευκαιρία). Ο Πανιώνιος που μπήκε με επιθετικό πλάνο είχε προβλήματα με τους Καμαρά, Σιντί Αλί να μην δίνουν το κάτι παραπάνω επιθετικά με τον Πανιώνιο να τα περιμένει όλα από Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι.

Μάλιστα οι δυο τους συνεργάστηκαν στο 22’ αλλά το σουτ του Σπιριντόνοβιτς έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Βαφέας. Ο «Ιστορικός» όσο περνούσε η ώρα πατούσε καλύτερα και προσπαθούσε για το 1-0 με τον Απόλλωνα πάντως να κρατάει το μηδέν και να προσπαθεί να παίξει τη μπάλα του.

Στην επανάληψη ο Μάντζιος ξεκίνησε με δυο γρήγορες αλλαγές (Μανθάτης, Τσιλούλης αντί των Καμαρά, Σιντί Αλί) ενώ υποχρεωτικά έκανε και την τρίτη όταν τραυματίστηκε ο Σαραμαντάς και στη θέση του μπήκε ο Μαξίμοβιτς (έπαιξε στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Κόρμπο και πήγε αριστερό μπακ ο Κούρντι). Ο Πανιώνιος δεν λειτούργησε καλά, δεν μπορούσε να απειλήσει ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα. Απείλησαν με τον Ρώσση στο 69’ και τρία λεπτά μετά ο Βαφέας (ο άνθρωπος που στο 22’ έσωσε πάνω στη γραμμή το 1-0) ήταν εκείνος που με κεφαλιά καρφωτή έγραψε το 0-1!

Στα εναπομείναντα λεπτά όπως ήταν λογικό ο Πανιώνιος πίεσε, έκλεισε τον Απόλλωνα αλλά η αλήθεια είναι πως δεν κατάφερε να βγάλει τη μεγάλη φάση με εξαίρεση κάποιες στημένες μπάλες. Όπως αυτή του 89’ όταν ο Σπιριντόνοβιτς βρήκε τον Σταυρόπουλο, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει άουτ. Την ίδια...τύχη είχε και η κεφαλιά του Ντουρμισάι λίγο νωρίτερα. Έτσι το 0-1 δεν άλλαξε και ο Απόλλων πήρε μια τεράστια εκτός έδρας νίκη.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο Νέα Σμύρνης

Πανιώνιος-Απόλλων 0-1

Σκόρερ: 73΄Βαφέας

Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)

Κάρτες: Ελ Χέλβε, Ντεφεντερίκο, Ντούρσο, Μασούρας

Συνθέσεις

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάντζιος): Κότνικ – Μασούρας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς (53’ λ. τρ. Μαξίμοβιτς)- Κόρμπος, Κούρντι, Σπιριντόνοβιτς, Σιντί Αλί (46’ Μανθάτης) – Καμαρά (46’ Τσιλούλης), Ντουρμισάι

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τεννές): Χουάντερσον – Στάθης, Κύργιας, Βαφέας (88’ λ. τρ. Ναζλίδης), Οριουέλα - Κοντοές, Ντούρσο – Ντεφεντέρικο (84’ Αγρόδημος), Βάρκας (66’ Ακόστα), Ρώσση - Ελ Χέλβε