«Καίγονται» για βαθμούς ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός

Οι Ηπειρώτες θέλουν να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη ενώ οι «πράσινοι» να παραμείνουν στο κυνήγι της πεντάδας. 

«Καίγονται» για βαθμούς ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός

Οι αναμετρήσεις ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό έχουν το δικό τους... χρώμα. Αμφότερες οι ομάδες προσφέρουν γκολ και θέαμα στο φίλαθλο κοινό. Η σημερινή (9/2, 19.30) ωστόσο είναι ακόμα πιο σημαντική, τόσο για τους Ηπειρώτες όσο και για τους «πράσινους».

Στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός (2-1) συμπλήρωνε πέντε διαδοχικές νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Τη δεδομένη χρονική στιγμή θα αγωνιστεί στους «Ζωσιμάδες» με μόλις μια νίκη από τα από τα τέσσερα πρώτα αντίστοιχα του δεύτερου γύρου και το παιχνίδι στα Γιάννενα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Είναι το τρίο παιχνίδι στη σειρά εκτός έδρας για τους «πράσινους», μετά τη νίκη 1-0 στο Αγρίνιο και το 0-0 στη Λιβαδειά. Μάλιστα, οι τρεις βαθμοί κόντρα στα «καναρίνια» ήταν οι πρώτοι στα τελευταία οκτώ ματς, με τρεις ήττες στο διάστημα αυτό.

Είναι λογικό λοιπόν σήμερα ο Παναθηναϊκός να ζητάει ακόμα μια νίκη που θα του δώσει φρεσκάδα, καλύτερη ψυχολογία και το πιο σημαντικό: Θα τον κρατήσει «ζωντανό» στο κυνήγι της πεντάδας.

Από την πλευρά τους οι Γιαννιώτες φτάνουν στο τέλος ενός δύσκολου προγράμματος. Έχασε τα τέσσερα σημαντικά ματς με (ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη) και θέλει να το κλείσει με θετικό πρόσημο, απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο. Άλλωστε, η βαθμολογική θέση του ΠΑΣ (14ος) απαιτεί βαθμούς.

Αυτή είναι η τέταρτη σεζόν στη σειρά, που το παιχνίδι των Ιωαννίνων γίνεται Φεβρουάριο! Πριν από ένα ακριβώς χρόνο, 10 Φεβρουαρίου 2018, ο ΠΑΣ νίκησε με 2-1. Πρόπερσι, Φεβρουάριο του 2017 ήλθαν 1-1 και τον… Φεβρουάριο του 2016 οι «πράσινοι» είχαν περάσει με θριαμβευτικό 3-0.