Η επιλογή του Αβραάμ και η εμπειρία του από την Τούμπα (vid)

Γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να έχει στην αποστολή τον 34χρονο στόπερ και τα «φροντιστήρια» στους συμπαίκτες του.

Η επιλογή του Αβραάμ και η εμπειρία του από την Τούμπα (vid)

Σε πολλούς προκάλεσε έκπληξη η επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς να πάρει στην αποστολή για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο Πορτογάλος το είχε κάνει και στο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Λαμία αφήνοντας τον, όμως, εκτός τελικής 18άδας.

Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε πως ο Αβραάμ είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι περίμεναν αρκετοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι και για να παίξει. Το ότι τον παίρνει μαζί του ο 48χρονος τεχνικός δεν είναι τυχαίο.

Τον έχει σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τον Παπαδόπουλο και το έχει εκφράσει και δημόσια αυτό. Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει πως πρόκειται για ένα ματς ειδικών συνθηκών, ένα ματς στο οποίο είναι απαραίτητη η παρουσία έμπειρων ποδοσφαιριστών και ειδικά εκείνων που ξέρουν πολύ καλά πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ματς, αλλά τι ιδιαιτερότητες έχουν.

Ο Αβραάμ είναι μία τέτοια περίπτωση, αφού γνωρίζει όσο λίγοι πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια για τον Ολυμπιακό και φυσικά το τι θα συναντήσει η ομάδα το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας. Η παρουσία του κρίνεται απαραίτητη στην αποστολή για ένα τόσο σημαντικό ματς.

Τόσο ο 34χρονος στόπερ όσο και ο Βασίλης Τοροσίδης κάνουν φροντιστήρια όλες αυτές τις ημέρες στους συμπαίκτες τους και τους προετοιμάζουν για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο Αβραάμ, άλλωστε έχει πολύ ευχάριστες αναμνήσεις από το συγκεκριμένο γήπεδο.

Τον Σεπτέμβριο του 2009 με δικό του γκολ στο 90’ ο Ολυμπιακός είχε πάρει τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-1. Δείτε και θυμηθείτε εκείνο το γκολ του Παπαδόπουλου…