Ο Χιμένεθ μίλησε ξανά για δίδυμο Πόνσε-Αραούχο στην ΑΕΚ

Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός μίλησε για την επιστροφή του στα Σπάτα, το ματς με τον ΟΦΗ, αλλά και για τους Πόνσε – Αραούχο.

Ο Χιμένεθ μίλησε ξανά για δίδυμο Πόνσε-Αραούχο στην ΑΕΚ

Αρχικά σημείωσε ο Χιμένεθ τεχνικός στη NOVA: «Από την πρώτη μέρα μου έλειπε η ΑΕΚ. Πάντα έλεγα ότι μακάρι να μη χρειαζόταν να γυρίσω τόσο νωρίς στην ΑΕΚ, μόλις όμως με χρειαστεί και με καλέσει εγώ θα επέστρεφα και το έκανα. Χρειαζόμουν έναν χρόνο για διευθετήσω κάποια προβλήματα, υπέφερα αρκετά μακριά από την ΑΕΚ και λένε πως και οι άντρες κλαίνε. Αυτοί που με ήξεραν μου μετέφεραν τη χαρά για την επιστροφή μου, αυτοί που δεν με ξέρουν ελπίζω να τους πάρουμε μαζί μας και να γίνουμε μία μεγάλη οικογένεια. Είμαστε μία ομάδα που θέλω να βάζει σε κάθε ματς την ψυχή της. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να είμαστε καλά σε φυσική κατάσταση».

Για την αυριανή αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, επισήμανε: «Δεν ξέρω αν θα παίξουμε με τρία στόπερ ή όχι. Ο ΟΦΗ έχει πολύ καλούς παίκτες μπροστά, είναι μια δυνατή ομάδα που αν θέλουμε τη νίκη θα πρέπει να παίξουμε στο 100%. Όλοι ξέρουμε πως όταν μια ομάδα παίζει πολύ καλά αμυντικά δεν μπορείς να δημιουργήσεις πολλές ευκαιρίες, θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να περιμένουμε τη στιγμή μας. Το ποδόσφαιρο βασίζεται στο τρανζίσιον».

Μίλησε για τους Αραούχο και Πόνσε: «Αυτό που είπα είναι ότι δεν θα με πείραζε να έχω και τον Αραούχο και τον Πόνσε το καλοκαίρι. Είναι ένας παίκτης με πολύ καλά χαρακτηριστικά, ο Πόνσε μπορεί να κρατάει με πλάτη τον αντίπαλο, να τελειώνει με το κεφάλι, δύο σπουδαίοι παίκτες, διαφορετικοί, νέοι, μακάρι η ΑΕΚ να μπορέσει να αξιολογήσει και να πάρει τα θετικά στοιχεία όπως έκανε και με τον Αραούχο, αυτό που χρειάζονται και οι δύο είναι η βοήθεια των συμπαικτών τους».

Σιμόες: Γείτονες και Μάνταλος με κούρασαν… να μείνω!

Στο συνδρομητικό κανάλι μίλησε και ο Αντρέ Σιμόες, όπου τόνισε σχετικά με την παραμονή του στην ΑΕΚ: «Ήθελα να συνεχίσω. Όλα έχουν να κάνουν με μια διαπραγμάτευση. Ο παίκτης προσπαθεί να κερδίσει χρήματα γιατί δεν έχει πολλά χρόνια καριέρας. Το σημαντικό είναι ότι και η ΑΕΚ ήθελε να μείνω και εγώ. Και θα ήταν δύσκολο να σκεφτώ πού θα ήμουν πιο χαρούμενος από εδώ. Η ΑΕΚ έδωσε διάσταση στην καριέρα μου.

Νομίζω ότι η άφιξη του Χιμένεθ και η δική μου ανανέωση ήταν εξαιρετικό μήνυμα σε όλους αυτούς που θέλουν να στηρίζουν την ομάδα. Κάθε παίκτης έχει έξτρα κίνητρο με μια αλλαγή προπονητή. Λόγω του λιγοστού χρόνου που είχε ο Χιμένεθ επιλέξαμε την ίδια τακτική, αλλάξαμε κάποια πράγματα στα στημένα, αλλά όλοι ξέραμε τον Χιμένεθ και τι θα μας ζητήσει».

Για τη σύγκριση Αραούχο – Πόνσε είπε: «Θα έπαιρνα και τους δύο».

Ενώ για την παρότρυνση του Μάνταλου να ανανεώσει τόνισε: «Ήταν πολλά τα άτομα. Δεν ήταν μόνο ο κόσμος της ΑΕΚ ή στην οικογένεια της ΑΕΚ. Ακόμα και οι γείτονες μου μού έλεγαν να μείνω! Γιατί βρίσκομαι εδώ χρόνια και έχω δεσμούς φιλίας. Και ο Μάνταλος ήταν πολύ κουραστικός και μου έλεγε «ανανέωσε». Αυτό είναι σημαντικό. Και γι αυτό είναι ο αρχηγός της ομάδας. Και γιατί ήξερε ότι και εγώ ήθελα να μείνω και στον ίδιο θα του άρεσε να μείνω».


Μίλησε τέλος και ο Στράτος Σβάρνας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική γιατί όταν υπάρχει αλλαγή προπονητή αλλάζει η ψυχολογία. Είναι και ένας προπονητής που πήρε το πρωτάθλημα και ξέρει τους παίκτες. Θα πάρει λιγότερο χρόνο για να περάσει την φιλοσοφία του. Προσπάθησε να μας ανεβάσει το ηθικό και να μας περάσει το μέταλλο του νικητή. Μας είπε ότι είμαστε οι πρωταθλητές, είμαστε η ΑΕΚ και πρέπει να παίζουμε για τη νίκη.

Η νίκη στο Περιστέρι είναι κυρίως έργο του προηγούμενου προπονητή και φυσικά των παικτών. Θέλουμε το Κύπελλο, θέλουμε τη δεύτερη θέση και να δείξουμε ότι η χρονιά δεν πήγε χαμένη. Με τον καινούργιο προπονητή θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο όπως το περσινό. Ο ΟΦΗ ψάχνει βαθμούς παλεύει για τη σωτηρία, θέλει υπομονή προσοχή και να παίζουμε μπροστά, όχι πίσω».