Πανιώνιος - Απόλλων: Η «μάχη» των ομάδων της Σμύρνης

Πανιώνιος και Απόλλων Σμύρνης συγκρούονται σε λίγη ώρα στη Νέα Σμύρνη για την 20η αγωνιστική της Super League. 

Πανιώνιος - Απόλλων: Η «μάχη» των ομάδων της Σμύρνης

Έχοντας καλύτερη ψυχολογία μετά από δύο σερί νίκες επί του Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα και του ΠΑΟΚ για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Πανιώνιος υποδέχεται σήμερα (17.15) τον Απόλλωνα Σμύρνη.

Το συγκρότημα του Άκη Μάντζιου έχασε πολύτιμο έδαφος για να μπει στην πρώτη πεντάδα, εξαιτίας του δύσκολου προγράμματος των τελευταίων αγωνιστικών αλλά και των συνεχόμενων τραυματισμών.

Η συμμετοχή του Σπιριντόνοβιτς μετά την εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ θεωρείται δεδομένη, απλώς μένει να δούμε αν θα ξεκινήσει βασικός η αν ο Μάντζιος τον περάσει ως αλλαγή.

Από την πλευρά του ο Απόλλων πλέον απέχει 11 βαθμούς από τις θέσεις παραμονής και πλέον οι ελπίδες λιγοστεύουν. Ακόμα και αθηματικά. Μάλιστα και νικητής να φύγει από τη Νέα Σμύρνη, παίζει μετά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό στη σειρά!

Βέβαια οι παίκτες του Απόλλωνα στο γήπεδο θα συνεχίσουν να παράγουν προσπάθεια και μην ξεχνάμε ότι σε Γιάννινα και Λαμία έχασαν στο γκολ και δύσκολα. Από τότε που πήρε το μοναδικό βαθμό του εκτός έδρας, 0-0 στο Ηράκλειο, ο Απόλλων έχει χάσει και τα πέντε παιχνίδια του.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Στα χρόνια της Super League Σουρωτή ο Πανιώνιος κυριαρχεί με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ο Απόλλων επικράτησε για τελευταία φορά όταν αποχαιρετούσε την Α' Εθνική, 2-1 στην έδρα του στις 12 Απριλίου 2000.

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος έχει τέσσερις νίκες στη σειρά, βάζοντας 11 γκολ. Τελευταία νίκη για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» το μακρινό 1997. Οι «κυανόλευκοι» είχαν νικήσει με 3-1. Τότε προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης ο Μπάμπης Τεννές (όπως και τώρα), ενώ ο σημερινός προπονητής του Πανιωνίου, Άκης Μάντζιος, έπαιζε στο ματς.

Συνολικά παιχνίδια
Νίκες Πανιωνίου: 31
Ισοπαλίες: 17
Νίκες Απόλλωνα: 27