Στην Τούμπα στελέχη της FIFA και της UEFA

Τα «μάτια» των διεθνών ομοσπονδιών θα βρίσκονται αύριο (10/2) στη Τούμπα για να παρακολουθήσουν κάθε λεπτομέρεια στον «τελικό» του πρωταθλήματος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. 

 Στην Τούμπα στελέχη της FIFA και της UEFA

Το Κυριακάτικο παιχνίδι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό είναι αναμφίβολα ο «τελικός» της Super League. Με νίκη των «ερυθρόλευκων» θα υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα ενώ αν οι «ασπρόμαυροι» επικρατήσουν θα κάνουν το μεγαλύτερο βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου μετά από 34 χρόνια.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι τράβηξε και τα βλέμματα της Ευρώπης καθώς δύο σημαντικά στελέχη της FIFA και της UEFA θα βρεθούν αύριο στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν από κοντά το ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής.

Συγκεκριμένα, ο Αυστριακός Χέρμπερτ Χούμπελ και ο Τσέχος Πέτερ Φούσεκ αναμένεται να σχηματίσουν εικόνα για τα πάντα (διαιτησία, ατμόσφαιρα, εξέλιξη αγώνα, συμπεριφορά παραγόντων και ομάδων),

Ο 61χρονος Αυστριακός δικηγόρος (μέλος και της αυστριακής επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων) είναι ο επικεφαλής της επιτροπής παρακολούθησης των FIFA/UEFA στην Ελλάδα και προφανώς αποφασίστηκε να δει από κοντά το πιο σημαντικό από τα ντέρμπι του δεύτερου γύρου της Super League.

Ο 56χρονος Τσέχος (πτυχιούχος Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Πράγας, πρώην γενικός γραμματέας της τσέχικης ομοσπονδίας, εκπαιδευτής της FIFA σε θέματα διοίκησης και διαχείρισης) είναι παρών σχεδόν σε όλα τα σημαντικά ματς του πρωταθλήματος και συχνά - πυκνά παρακολουθεί από κοντά ακόμη και παιχνίδια του Ατρομήτου και του Πανιωνίου στο λεκανοπέδιο της Αττικής, έχοντας οριστεί από τον Ιούλιο του 2018 ως "ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας" της FIFA - με το πράσινο φως της UEFA - στην ΕΠΟ.

Όσο για την ΚΕΔ, στον αγώνα θα είναι ο στενός συνεργάτης του επικεφαλής της, Μέλο Περέιρα, ο Ισπανός Φερνάντο Μαρίν. Έχει οριστεί, άλλωστε, και ως ο παρατηρητής διαιτησίας στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός του συμπατριώτη του, Χιλ Μανθάνο, και ήταν εκείνος ο οποίος είχε μεσολαβήσει τον Μάιο για να σφυρίξει τον τελικό Κυπέλλου (ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-2) ο επίσης συμπατριώτης του, Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν.