ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Έτσι θα νικήσει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα

Το «μηδέν λάθος» στην άμυνα και η ανασταλτικές βοήθειες απ' όλους θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην προσπάθεια του Ολυμπιακού για νίκη στο ντέρμπι-τίτλου.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Έτσι θα νικήσει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα

Στο ντέρμπι του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός είχε αφήσει τον ΠΑΟΚ να φτάσει σε τελική προσπάθεια μόλις 4 φορές σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα! Είχε κάνει το τέλειο ανασταλτικά παιχνίδι, με την αφόρητη πίεση από τη μέση και πάνω να αποτελεί το μυστικό εκείνης της αναμέτρησης. Σε μία, όμως, φάση είχαν γίνει...4 λάθη και μπήκε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Δεν ήταν μόνο του γκολκίπερ και του στόπερ, τα οποία βέβαια ήταν τα πιο «χοντρά». Ήταν και του εξτρέμ και του αμυντικού χαφ που δεν είχαν καλύψει καλά την συνεργασία των φιλοξενούμενων και είχαν αφήσει τον Βιεϊρίνια να βγει με καλές προϋποθέσεις από την δεξιά πλευρά της ερυθρόλευκης άμυνας ώστε να κάνει αυτό που ούτε ο ίδιος δεν πίστευε ότι θα έφερνε την μπάλα τελικά στα δίχτυα.

Τέτοια λάθη συγκέντρωσης απαγορεύονται όχι σε μία φάση αλλά σε 90 λεπτά αγώνα, στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης. Ας μην εξηγήσουμε ξανά ότι αν ο Ολυμπιακός είχε πάρει εκείνο το ντέρμπι του πρώτου γύρου που είχε «λιώσει» τον αντίπαλό του, όμως δεν έβαζε με τίποτα γκολ και δέχτηκε με τον πιο άδοξο τρόπο, τώρα θα υπήρχε ισοβαθμία στην κορυφή. Έστω κι αν ο Ολυμπιακός έχασε βαθμούς σε Κρήτη και Ξάνθη. Και θα πήγαινε για δύο αποτελέσματα στην Τούμπα. Ενώ τώρα και με νίκη θα είναι πάλι πίσω, παρότι η διαφορά των τριών βαθμών με τόσο ματς μπροστά ως το φινάλε και τον ΠΑΟΚ πιεσμένο μη χάσει ένα σίγουρο τίτλο, δεν θα είναι πια μεγάλη.

Ο Ολυμπιακός θα κάνει φάσεις στο αυριανό ντέρμπι. Σίγουρα όχι, δεν θα έχει 23 τελικές όπως στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου. Αλλά σίγουρα δεν θα έχει και την αφλογιστία που τον χαρακτήριζε σε εκείνο το κομμάτι της περιόδου. Βρίσκει γκολ ο Ολυμπιακός πλέον, εδώ και καιρό. Για να νικήσει στην Τούμπα, το πιο σημαντικό είναι να μην αφήσουν ΟΛΟΙ οι παίκτες που θα χρησιμοποιήσει ο Μαρτίνς τον ΠΑΟΚ να απειλήσει τον Σα, προτού χρειαστεί ο ίδιος ο Σα να συνεχίσει το σερί των πολύ σταθερών εμφανίσεών του και να ανταποκριθεί έτσι όπως πρέπει στις εντός εστίας προσπάθειες των γηπεδούχων.

Σε ποιότητα, τεχνική ικανότητα και φόρμα ο Ολυμπιακός υπερτερεί του ΠΑΟΚ. Αν είναι καλύτερος αύριο σε «ψυχή», δύναμη, πίεση και συγκέντρωση, ναι, θα νικήσει!