Μπακασέτας: "Το χειρότερο σενάριο το Grexit αλλά..."

O Τάσος Μπακασέτας μίλησε στα κανάλια Novasports για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, αλλά και για το ενδεχόμενο ποδοσφαιρικό Grexit.

Μπακασέτας: "Το χειρότερο σενάριο το Grexit αλλά..."

Αναλυτικά τα όσα είπε ο μεσοεπιθετικός της "Ένωσης":

Για την διακοπή και για το ενδεχόμενο Grexit: «Δεν ήταν και το καλύτερο το ότι είχαμε μια μικρή αποχή και ειδικά για τους Διεθνής, εγώ ήμουν τυχερός γιατί έχασα μόνο ένα παιχνίδι και έπαιξα και δύο παιχνίδια με την Εθνική και κάπως τα ισορρόπησα, είναι άσχημο για όλους τους ποδοσφαιριστές, να μην μπορούν να παίξουν. Για το Grexit έχω να πω ότι δεν υπάρχει χειρότερο σενάριο, αλλά αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι ότι πρέπει να φτάσουμε στο χειρότερο σενάριο, ίσως πρέπει να γίνει αυτό για να καταλάβουμε πόσο χαμηλά έχουμε φτάσει, εμείς σαν ποδοσφαιριστές πρέπει να τα αφήσουμε πίσω μας και έξω από τον αγωνιστικό χώρο και να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι της Κυριακής που είναι ένα σημαντικό ματς».

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Είναι πού λυπηρό αυτές οι ομάδες να παίρναμε από αυτές τις καταστάσεις. Ειδικά για την φετινή του χρονιά του Παναθηναϊκού με τόσες δυσκολίες και μπορούν και ανταπεξέρχονται, γιατί μπορεί να ξυπνήσεις με νίκη και να έχεις χάσεις τρεις βαθμούς εξαγωνιστικά, συμφωνώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια αξιόμαχη και ανταγωνιστική ομάδα, εμείς όμως πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το αν περιμένουν πολύ κόσμο στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος: «Έχουν μείνει λίγα παιχνίδια και είναι τα πιο σημαντικά ματς της χρονιάς, νομίζω ότι ο κόσμος θα ανταπεξέλθει στο κάλεσμα και δεν έχουμε κανέναν παράπονο από αυτόν αν και θα θέλαμε να είχαμε μεγαλύτερη προσέλευση σε μερικά ματς, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι και τώρα τον χρειαζόμαστε διπλά.»

Για την τιμωρία του ΠΑΟΚ: «Περιμέναμε ότι ο ΠΑΟΚ θα είχε κάποια τιμωρία και θα ήμασταν στην κορυφή και αξίζαμε πιστεύω να είμαστε στην κορυφή γιατί είμαστε η ομάδα που παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος και καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε σε τρις διοργανώσεις, η διάρκεια είναι αυτή και στην ομάδα και στον ποδοσφαιριστή που κάνει τη διαφορά».

Για το αν είναι πιο εύκολο να παίζεις συνεχόμενα ματς: «Όταν μπαίνεις σε μια τέτοια διαδικασία και τα συνηθίζεις είναι πιο εύκολο, αλλά νομίζω ότι είναι και η δουλειά που γίνεται, με τις δυνατές προπονήσεις που κάνουμε και τα Σπα που φτιάχτηκαν φέτος μας βοηθάνε, οπότε τα δύο παιχνίδια γίνονται πιο εύκολα».

Για το μήνυμα από τον φίλο της ΑΕΚ σε σχέση με το ήθος του: «Ευχαριστώ πολύ αυτόν που το έγραψε, η δουλειά μας είναι μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και εκεί δείχνουμε τι αξίζουμε, αλλά και εκτός γηπέδου έχω δείξει πράγματα και χαίρομαι που μου το αναγνωρίζουμε».

Για την προσπάθεια που κάνει ο Παναθηναϊκός παρά τις δυσκολίες: «Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον Παναθηναϊκό για όλη τη δουλειά που έχουν κάνει και την προσπάθεια και για τα παιδιά και για τον προπονητή, που έχουν μέσα από τις δυσκολίες παρουσιαστεί πολύ δυνατοί, εμείς πρέπει να του σεβαστούμε».

Για το μέλλον του στην ΑΕΚ: «Έχω άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο, στην ΑΕΚ έχω περάσει τα καλύτερα και τα χειρότερα, στην ΑΕΚ έχω γίνει καλύτερος ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος, αλλά το όνειρο μου είναι να παίξω στο εξωτερικό σε μια εξίσου μεγάλη ομάδα».