Αυτό που λείπει από τον φετινό Ολυμπιακό

Έχει πετύχει ήδη αρκετά η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, η οποία έχει κερδίσει την εκτίμηση των αντιπάλων της, αλλά κάτι της λείπει.

Αυτό που λείπει από τον φετινό Ολυμπιακό

Ο φετινός Ολυμπιακός έχει ήδη πετύχει πολλά. Πρώτα απ’ όλα έχει κερδίσει την εκτίμηση των αντιπάλων του και τους έχει αναγκάσει να παραδέχονται πως παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Δεν είναι και πολύ απλό στη χώρα μας ο αντίπαλος να σου βγάζει το καπέλο και οι «ερυθρόλευκοι» το έχουν πετύχει αυτό.

Πέρα απ’ αυτό έχει πετύχει μία ιστορική πρόκριση στο Europa League αφήνοντας εκτός της Μίλαν την οποία φιλοδώρησε και με τρία τέρματα. Είναι και αυτό ένα κέρδος για τη φετινή ομάδα.

Από ‘κει και πέρα κάτι λείπει ακόμα από τον φετινό Ολυμπιακό. Αν και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, αν και χάρισε μία ιστορική βραδιά στον κόσμο όπως εκείνη στο ματς με τη Μίλαν είναι κάτι που δεν το έχει. Τι λείπει από τον φετινό Ολυμπιακό; Ένα μεγάλο διπλό, το οποίο θα τον εκτοξεύσει.

Το άγγιξε τον Οκτώβριο στο Μιλάνο όταν μέχρι το 70’ νικούσε τους «ροσονέρι», αλλά τελικά έχασε με 3-1. Το άγγιξε και στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ όταν προηγήθηκε, αλλά είδε τους «κιτρινόμαυρους» να ισοφαρίζουν και τον Φετφατζίδη να χάνει την ευκαιρία της ζωής του στο 94’.

Στεκόμαστε σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, διότι είναι ματς που ο Ολυμπιακός προηγήθηκε εκτός έδρας, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη και να φύγει με τους τρεις βαθμούς. Στην Τούμπα, λοιπόν, ο Ολυμπιακός ψάχνει το πρώτο του φετινό μεγάλο διπλό που θα τον εκτοξεύσει και παράλληλα θα τον διατηρήσει ζωντανό στο κυνήγι του τίτλου. Κατά πολλούς θα βάλει και «φωτιά» στην κορυφή, αφού η διαφορά θα μειωθεί στους τρεις βαθμούς.

Σημαντικά διπλά σαφώς και έχει κάνει η ομάδα του Πειραιά και απ’ όλα θα ξεχωρίσουμε αυτό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Άρη γιατί ήταν το πρώτο δύσκολο και εκείνο με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Δεν θα βάλουμε στην ίδια ζυγαριά τη νίκη στη Λιβαδειά ή στα Γιάννενα χωρίς να την υποτιμάμε, διότι εύκολο δεν ήταν τίποτα, εύκολο το έκανε ο Ολυμπιακός να φαίνεται. Στην Τούμπα, όμως, πέρα από την επίθεση και η άμυνα θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο για να γίνει η μεγάλη εκτός έδρας νίκη.