Οριστική δικαίωση Λάζαρου

Η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΣΑΠ υπέρ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου έγινε δεκτή από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Απορρίφθηκαν οι εφέσεις των ΠΑΕ Ολυμπιακού και ΑΕΚ. 

Οριστική δικαίωση Λάζαρου

Η τελευταία πράξη στην υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ολοκληρώθηκε και ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού δικαιώθηκε οριστικά.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ πήρε την απόφαση να κάνει δεκτή την πρόσθετη παρέμβαση του ΠΣΑΠ υπέρ του διεθνούς ποδοσφαιριστή.

Από την άλλη απέρριψε τόσο την προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακού όσο και αυτή της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ από τη μεριά της ζητούσε να επιβληθεί πρόστιμο στον Λάζαρο, ποινή απαγόρευσης συμμετοχής του παίκτη σε επίσημες υποχρεώσεις για έξι μήνες αλλά και απαγόρευση μεταγραφών στους «ερυθρόλευκους» για δύο μεταγραφικές περιόδους.

Οι Πειραιώτες ζητούσαν τιμωρία της ΑΕΚ με απαγόρευση μεταγραφών για δύο μετεγγραφικές περιόδους.

Να θυμίσουμε πως η υπόθεση έχει ξεκινήσει στα πειθαρχικά δικαστήρια το περασμένο καλοκαίρι και έχει εκδικαστεί δύο φορές στο Διαιτητικό Δικαστήριο με διαφορετική σύνθεση. Η απόφαση αυτή πάντως, είναι και η οριστική.

Αναλυτικά η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

-Συνεκδικάζει αντιμωλία των διαδίκων: 1) την από 14/09/2018 έφεση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία « ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ-ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία», 2) την από 15/09/2108 έφεση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία « ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» κατά της 549/2018 απόφασης της ΠΕΕΟΔ/ΕΠΟ και 3) την από 01/10/2018 πρόσθετη παρέμβαση του σωματείου με την επωνυμία « ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ». Απορρίπτει την έφεση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ-ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία».

Απορρίπτει την έφεση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Δέχεται την πρόσθετη παρέμβαση του σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ».