Τα εμπόδια και οι υποχρεώσεις

Γεμίζει το Ρέντη την Πέμπτη το πρωί και στον Ολυμπιακό φουλάρουν για το 5 στα 5. Η παγίδα της Λιβαδειάς και το επιβεβλημένο σερί μέχρι το φινάλε.

Τα εμπόδια και οι υποχρεώσεις

Στην επικαιρότητα αυτές τις ημέρες μπορεί να μην βρίσκεται το αγωνιστικό κομμάτι και τα ματς που έρχονται, αλλά η πραγματικότητα περιλαμβάνει πρώτα απ’ όλα το ταξίδι του Ολυμπιακού στη Λιβαδειά. Αν και έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα το πρωτάθλημα κάνει σέντρα το ερχόμενο σαββατοκύριακο και ο πρωταθλητής Ελλάδας δοκιμάζεται κόντρα στον Λεβαδειακό.

Τα εξωαγωνιστικά γεγονότα είναι εκείνα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον, όμως, στο Ρέντη προσπαθούν να κρατήσουν στο κεφάλι τους μόνο τα ματς. Πρώτα απ’ όλα γνωρίζουν καλά πως είναι υποχρέωση τους να κάνουν πέντε νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που μένουν μέχρι το φινάλε της σεζόν. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό η ομάδα είχε φανερώσει τις σοβαρές της αδυναμίες, αλλά τώρα απομένουν πέντε βήματα μέχρι τον τερματισμό. Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν σε εκκρεμότητα δικαστικές αποφάσεις στον Ολυμπιακό ξέρουν καλά πως θα είναι σφάλμα αν δεν ανταποκριθούν στον αγωνιστικό χώρο.

Το ματς στη Λιβαδειά δεν είναι απλή ιστορία κάτι που το ξέρει ο Γκαρθία. Η ομάδα της Βοιωτίας έχει δείξει σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν πως διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο και έχει καταφέρει να κάνει δύσκολη τη ζωή όλων των μεγάλων. Μη ξεχνάμε πως και στο «Γ. Καραϊσκάκης» με πολύ μεγάλη δυσκολία έχασε.

Ο Ολυμπιακός σε αυτή την πεντάδα αγώνων έχει τρεις μακριά από το Φάληρο. Λιβαδειά, Ριζούπολη και Γιάννενα είναι τα ματς και φυσικά αυτό του Σαββάτου είναι όλα τα λεφτά. Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις είναι σοβαρά εμπόδια για τον Ολυμπιακό.

Με μία προπόνηση

Δεν είναι όμως τα μοναδικά που καλείται να ξεπεράσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Το βασικό είναι πως όλη η προετοιμασία για τη Βοιωτία έχει γίνει με τη μισή ομάδα. Την Πέμπτη αναμένεται να γεμίσει το Ρέντη με την επιστροφή των διεθνών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Επομένως η ομάδα θα πάει με μία προπόνηση, αφού την Πέμπτη θα κάνουν πιο χαλαρό πρόγραμμα οι διεθνείς και θα ανεβάσουν στροφές την Παρασκευή και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για τη Λιβαδειά.

Στα θετικά της ιστορίας είναι πως δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα εκτός από του Ιγκόρ Σίλβα, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν υπολογίζεται για βασικός από τον Γκαρθία. Και από την πλευρά των διεθνών δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα. Στα συν επίσης είναι ότι και οι ποδοσφαιριστές περιμένουν πως και πως την επανέναρξη των υποχρεώσεων. Με τον πλέον εμφατικό τρόπο το τόνισε ο Κώστας Φορτούνης στα social media γράφοντας «επιστροφή στη δράση». Όσον αφορά στην ενδεκάδα εικόνα θα υπάρχει επί της ουσίας στην προπόνηση της Παρασκευής. Στο μεταξύ να τονίσουμε πως ο Φρανσουά Μοντέστο ήταν κανονικά στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης.