Στην Τούμπα ο Τοροσίδης είναι ανίκητος

Ο Βασίλης Τοροσίδης είναι από τους παίκτες του Ολυμπιακού αυτός που νιώθει στην Τούμπα σαν στο... σπίτι του. 

Στην Τούμπα ο Τοροσίδης είναι ανίκητος

Με τον Ομάρ εξαιρετικά αμφίβολο για το ντέμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Βασίλης Τοροσίδης θα αποτελέσει μια ποιοτική λύση στο δεξί άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει εάν οι «ερυθρόλευκοι» παραμείνουν με βάσιμες πιθανότητες στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Το σημαντικό για όσους παίκτες επιλέξει ο Μαρτίνς για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ είναι να έχουν ποιότητα, εμπειρία, δυνάμεις και ευψυχία. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν απολύτως το παιχνίδι του Τοροσίδη και έχουν παρουσιαστεί στην πλειονότητα των αναμετρήσεων που έχει χρησιμοποιηθεί φέτος από τον προπονητή του.

Ο Τοροσίδης σε αγώνα πρωταθλήματος δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην καριέρα του σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια σε ματς κανονικής διάρκειας πρωταθλήματος, διότι στα πλέι οφ της σεζόν 2009-10 (με τον Ολυμπιακό τότε ουσιαστικά να τα έχει «παρατήσει») είχε παίξει στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ νικητή με 1-0. Με το ίδιο σκορ είναι και άλλες δύο ήττες που είχε ο Τοροσίδης στην έδρα των Θεσσαλονικέων, στο πλαίσιο του Κυπέλλου.

Στο πρωτάθλημα ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού είχε παίξει για πρώτη φορά σε τέτοιο ντέρμπι τον Γενάρη του 2007, πριν από 12 χρόνια δηλαδή! Και σε εκείνο το ματς είχε ισοφαρίσει το γκολ του Μίετσελ, με τον Ολυμπιακό να βάζει στη συνέχεια άλλα δύο γκολ με Ριβάλντο και Καστίγιο και τον ΠΑΟΚ να μειώνει με τον Τόργκελε στο φινάλε. Νίκη 3-2 για τον Ολυμπιακό με σκόρερ του καθοριστικού γκολ της ισοφάρισης τον Τοροσίδη. Την ίδια χρονιά μάλιστα είχε βάλει γκολ και στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1, στο «Καραϊσκάκης».

Στη σεζόν 2008-09 ο «Τόρο» είχε παίξει στο 0-0 της Τούμπας και την αμέσως επόμενη στη νίκη του Ολυμπιακού με 2-1. Τότε είχε κάνει και τις δύο ασίστ (!), την πρώτη με σέντρα για το γκολ του Ντιόγκο και τη δεύτερη με κεφαλιά πάσα για το νικητήριο τέρμα από τον νυν συμπαίκτη του Αβραάμ Παπαδόπουλο στο 90!

Μέχρι να φύγει από τον Ολυμπιακό για την Ιταλία, ο 33χρονος άσος έπαιξε σε άλλα δύο ματς για το πρωτάθλημα στην Τούμπα. Στη νίκη του Ολυμπιακού με 2-0 το 2011-12 και στο 1-1 του 2012-13. Αν μη τι άλλο, δηλαδή, πρόκειται για εντυπωσιακή παράδοση θετικών αποτελεσμάτων. Σε ένα ματς όπως το φετινό με διαφορετικές συνθήκες από τα προηγούμενα, αλλά με εξτρά κίνητρο για τον Τοροσίδη – όπως και τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού – να κάνουν μία νίκη τεράστιας σημασίας για την εξέλιξη και την πιθανότητα ολικής ανατροπής στα δεδομένα της φετινής Λίγκας.

Ο Τοροσίδης ξέρει καλά γενικότερα τις συνθήκες των ελληνικών ντέρμπι, έχει παίξει, νικήσει και σκοράρει και σε αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, οπότε η παρουσία του στο μεγάλο ματς της Κυριακής θα έχει και συμβουλευτικό χαρακτήρα για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που θα μπουν στο γήπεδο για να πάρουν το υπερπολύτιμο τρίποντο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να έχει τον Τοροσίδη πανέτοιμο, «φρέσκο», χωρίς προβλήματα κόπωσης ή άλλων ενοχλήσεων σε αυτό το ματς, οπότε το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τον χρησιμοποιήσει αύριο εναντίον της Λαμίας στο ματς του Κυπέλλου και θα καλύψει τις θέσεις με εναλλακτική επιλογή. Είτε με κάποιον στόπερ όπως τον Μεριά είτε με τον Ανδρούτσο που επίσης έχει χρησιμοποιηθεί στο συγκεκριμένο πόστο.