Αναστόπουλος: «Το πρωτάθλημα θα κριθεί στον αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός»

Δηλώσεις στο "Metropolis" έκανε ο Νίκος Αναστόπουλος ο οποίος μίλησε για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό αλλά και για το ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ που έληξε ισόπαλο για τους δύο «δικέφαλους».

Αναστόπουλος: «Το πρωτάθλημα θα κριθεί στον αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός»

Ο Έλληνας προπονητής τόνισε ότι ο αγώνας της Κυριακής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό θα παιχθεί στη δύναμη, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε «ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίζει σε κάθε έδρα».

Αναφερόμενος στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, σημείωσε ότι η ΑΕΚ προσπάθησε να το κερδίσει με σέντρες.

Αναλυτικότερα τα όσα είπε:

«Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός είναι ένα ντέρμπι που θα κρίνει όντως το Πρωτάθλημα. Αυτή είναι η αλήθεια. Ενδεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ, του δίνει τον τίτλο, ενώ νίκη του Ολυμπιακού βάζει φωτιά στο Πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός παίζει την καλύτερη μπάλα, όσο κι αν είσαι εχθρός του Ολυμπιακού, πρέπει να το παραδεχθείς.

Στο ματς της Κυριακής στην Τούμπα, βέβαια, θα παίξουν ρόλο και πολλά πράγματα. Η ατμόσφαιρα για παράδειγμα. Ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, δεν επηρεάστηκε στο ματς με την ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι έμεινε με δέκα παίκτες. Στη δύναμη θα παιχθεί επίσης το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Όπως και σε ορισμένους παίκτες, που σε αυτά τα ματς έχουν κίνητρο μεγαλύτερο.

Κοιτάξτε, σε ενδεχόμενο ισοπαλίας, η διαφορά των βαθμών δεν θα είναι έξι, αλλά θα είναι επτά, αφού ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο Καραϊσκάκη, άρα έχει την ισοβαθμία. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει, βέβαια, ότι μπορεί να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα. Το πιστεύω και το λέω, όχι μεροληπτικά, γιατί υποστηρίζω τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη, δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι είναι πολύ καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ. Είναι αήττητος. Συν τοις άλλοις, έχει αλλάξει τη συγκρότηση του. Κράτησε κορμό, ενώ έκανε λίγες προσθήκες. Έτσι κάνεις ομάδα. Όταν διώχνεις 18 παίκτες και φέρνεις 18, δεν κάνεις ομάδα. Κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο.

Από την άλλη, δεν μπορείς να κερδίσεις τον ΠΑΟΚ με σέντρες. Γενικά μιλάω… Όταν ξέρεις ότι οι Βαρέλα και Κρέσπο είναι καλοί κεφαλοσφαιριστές και ψηλά παιδιά. Τα λίγα μέτρα, αλλά και οι αποστάσεις των παικτών είναι κοντινές, λόγω και της αποβολής, δεν μπορείς να τον κάνεις γκολ με σέντρες. Έγιναν 100 σέντρες από την ΑΕΚ, μία μπήκε γκολ.

Δεν παίζεται έτσι ο ΠΑΟΚ. Θέλει διείσδυση, θέλει κάθετη πάσα, ένας εναντίον ενός. Βέβαια, είναι όπως τα βλέπει ο καθένας. Δεν κάνουμε υποδείξεις, απλά κάνουμε ποδοσφαιρική κουβέντα, λέμε την άποψη μας…».