Ο σημαντικός ρόλος του Σα στις νίκες του Ολυμπιακού

Οι σημαντικές αποκρούσεις του Πορτογάλου που κράτησαν όρθιους τους Πειραιώτες σε κρίσιμα σημεία των αγώνων που νίκησε.

Ο σημαντικός ρόλος του Σα στις νίκες του Ολυμπιακού

Δικαίως οι επιθετικοί οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού από τη μέση και μπροστά είναι αυτοί που έχουν κλέψει την παράσταση. Η ομάδα του Πειραιά παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, έχει καλή ανάπτυξη και εντυπωσιάζει. Άλλωστε ο καλύτερος αμυντικός να υπάρχει σε μία ομάδα δύσκολα θα κερδίσει το χειροκρότημα.

Οι θέσεις από τη μέση και πίσω έχουν την ατυχία να μένουν στη μνήμη για τις γκάφες. Ειδικά αυτή του τερματοφύλακα που σαφώς και είναι η πιο δύσκολη. Όλο αυτό το διάστημα γίνονται εγκωμιαστικά σχόλια για τον Ολυμπιακό και για το ποδόσφαιρο που παίζει.

Στις νίκες που έχει σημειώσει όμως έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και ο Ζοσέ Σα. Ο πορτιέρε των «ερυθρόλευκων» έχει αποδειχτεί καθοριστικός στη μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού. Μία καλή ομάδα, άλλωστε οφείλει να έχει και έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, διότι σε αντίθετη περίπτωση όλα μπορεί να πάνε στον… βρόντο.

Ο Πορτογάλος γκολκίπερ έχει αποδειχτεί πολύ σημαντικός στα ματς που έχει νικήσει ο Ολυμπιακός. Στη Λιβαδειά με το σκορ 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού στο 29’ ο Στανόγεβιτς έκανε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή και ο Σα αντέδρασε σωστά.

Στα Γιάννενα με το σκορ 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού ο ΠΑΣ χάνει ευκαιρία στο 48’ όταν Νικολιάς έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Βούκοβιτς, αλλά ο Σα έπεσε στη γωνία του και έδιωξε. Στ 67’ απομάκρυνε με γροθιές όταν ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά.

Στην Τρίπολη στάθηκε τυχερός στο 24’ όταν το σουτ του Τσιλιανίδη σταμάτησε στο δεξί του δοκάρι, ενώ στο 43’ δύσκολα έβγαλε το σουτ του Κυριακόπουλου. Σε αυτό το ματς χρεώνεται και το λάθος διώξιμο πάνω στον Κυριακόπουλο, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ.

Με τον Πανιώνιο ο Ζοσέ Σα έχει αντιδράσει πολύ σωστά στο τετ α τετ που είχε με τον Καμαρά στο 10’. Βγήκε σωστά και νίκησε τον αντίπαλο του σε ένα σημείο που δεν υπήρχε σκορ.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να πετάει… φωτιές από τη μέση και μπροστά, όμως σε όλη αυτή την πορεία ο Ζοσέ Σα έχει αποδειχτεί σημαντικός και καθοριστικός.