Τσιώλης: Ο Μαρτίνς θυμίζει Βαλβέρδε, ο Ολυμπιακός παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην εκπομπή Sport City(Σάββατο, Κυριακή, 2.30-4 μ. μ. ), στον Αθήνα 984.

Τσιώλης: Ο Μαρτίνς θυμίζει Βαλβέρδε, ο Ολυμπιακός παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην εκπομπή Sport City(Σάββατο, Κυριακή, 2.30-4μμ), στον Αθήνα 984, στους Διονύση Δελλή, Στέφανο Λεμονίδη και μεταξύ άλλων είπε για τον Ολυμπιακό, τον Πέδρο Μαρτίνς και την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του Πειραιά στο ελληνικό πρωτάθλημα, επισημαίνοντας ότι ο Πορτογάλος τεχνικός έχει κάνει καλή δουλειά, ενώ τόνισε ότι ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» συνδυάζει το τεχνικό με το επιθετικό παιχνίδι.

-Δεν είναι παράδοξο που όλοι συζητούν για τον Ολυμπιακό;

“Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος τα πράγματα ήταν διαφορετικά, o Ολυμπιακός δεν έπειθε , ήρθε η συνοχή της ομάδας διορθώθηκαν πολλά πράγματα και σιγά σιγά βλέπουμε πως παίζει πολύ ελκυστικό συνδυαστικό, συνδυαστικό και βγάζει πολλές επιθέσεις, αλλά δίνει τον αέρα ότι είμαι εδώ και διεκδικώ να φτάσω κοντά στον πρώτο”.

-Ο Ολυμπιακός όσο πάει και βελτιώνεται και σου δίνει την εντύπωση ότι έχει μεγαλύτερο ταβάνι. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ τέτοια εποχή πέρσι πάτησε το γκάζι ανέβασε πολύ τις προσδοκίες του κόσμου. Φέτος ο ΠΑΟΚ δεν είναι ιδία ομάδα.

“Μπορεί να το έκανε η μεγάλη βαθμολογική διαφορά που έχει γιατί υποσυνείδητα μπαίνει στο μυαλό του ποδοσφαιριστή ότι δύσκολα η εύκολα τα παιχνίδι θα το πάρουμε είμαστε τόσους βαθμούς μπροστά. Δεν υπάρχει το κίνητρο να μπω να σκοτωθώ, να δώσω την μάχη μου ενδεχομένως υπεροπτικά , με την καλή έννοια ότι θα το πάρουμε το παιχνίδι ότι και να γίνει. Τώρα όμως θα πρέπει να δοκιμαστεί ο ΠΑΟΚ σε δύσκολα παιχνίδια”.

-Ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς έχει πιάσει το λαχείο της χρονιάς καθώς ο κόσμος βλέπει πλέον ωραίο ποδόσφαιρο;

“Τον Μαρτίνς τον έχω αντιμετωπίσει πριν έρθει στην Ελλάδα με τον Αστέρα Τρίπολης εναντίον της Μαρίτιμο. Είναι ένας προπονητής που συνδυάζει το τεχνικό παιχνίδι με πολύ passing game με το επιθετικό παιχνίδι. Στην αρχή της περιόδου επειδή ο Ολυμπιακός είχε πολλές δυσκολίες και αλλαγές στο ρόστερ, δύσκολα μπορούσε να το λειτουργήσει. Πήρε όμως τον χρόνο του και είχε την ευκαιρία του και μπράβο στον Ολυμπιακό που τον στήριξαν και τον κράτησαν και αρχίζει και αποδίδει το ποδόσφαιρο που βλέπουμε”.

-Στο ματς με τον Πανιώνιο, μας έκανε εντύπωση που οι παίκτες … έπαιζαν με τα χέρια, έδειχναν πως θα κινηθούν, κάθε φορά που ο Νατχο έπαιρνε τη μπάλα από τα στόπερ. Σαν να έπαιζαν σκάκι., παρότι του έλειπαν δυο χάφ , Γκιγιέρμε, Φορτούνης, είχε ένα εναλλακτικό σχέδιο με το Νάτχο

“Είχε αυτοματισμούς και συνοχή. Με την πάροδο του χρόνου μαθαίνει ο ένας τον άλλο και έτσι το βγάζουν στο παιχνίδι τους. Αυτό οφείλεται και το στυλ που έχει καθιερώσει ο Μαρτίνς. Η συνοχή που δεν είχε στον πρώτο γύρο.”

-Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος του ματς κυνηγάει το γκολ έχει φοβερή διάθεση

“Υπάρχει αυτοπεποίθηση και προσωπικότητα δον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα όταν παίζει στο Καραϊσκάκη με τον κόσμο του. Και ιδιαίτερα όταν διεκδικεί το αποτέλεσμα, θα το κάνει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο”

-Ο Μάρτινς θυμίζει Βαλβέρδε;

“Ναι, ναι, το στυλ του είναι αυτό. Συνδυαστικό, γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο”

-Με μείον 8 και ο κόσμος να φωνάζει “έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό δεν έχει ξαναγίνει

“Ο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία να του δώσει χρόνο ο Ολυμπιακός. Του έδειξαν εμπιστοσύνη ακόμα και στα δύσκολα. Με -8 και ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, ενώ είχε προηγηθεί και η ήττα με τον ΠΑΟΚ, δεν θα μπορούσε να σταθεί προπονητής στον Ολυμπιακό αν δεν ήταν αυτή η γραμμή της διοίκησης. Εκεί ο Ολυμπιακός κέρδισε το στοίχημα, σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή.”

* Η συνέντευξη δόθηκε πριν από το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ που έριξε τη διαφορά του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ στους 6 βαθμούς