Ο ηγέτης Γκαρσία και η συμβολή του Παντελίδη

O Αρης πήρε μέσα σε τέσσερις μέρες δύο κομβικές νίκες με 1-0 κόντρα σε Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα και απέκτησε προβάδισμα στο κυνήγι της κατάκτησης μιας θέσης που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ηγέτης Γκαρσία και η συμβολή του Παντελίδη

Μεγάλος πρωταγωνιστής αναμφίβολα ήταν ο Ματέο Γκαρσία, που «ξύπνησε» για τα καλά και πέρα από τα δύο γκολ ανέλαβε και ηγετικό ρόλο, παίρνοντας τον Αρη στις πλάτες του και στις δύσκολες στιγμές.

Ωστόσο οι δύο αυτές νίκες είχαν την υπογραφή του Σάββα Παντελίδη. Ο προπονητής του Αρη αισθάνθηκε την αμφισβήτηση και αντέδρασε δυναμικά στο γήπεδο. Στην Ξάνθη παρέταξε μια ομάδα που έπαιξε ορθολογικά, με κάθε παίκτη στη θέση του, με πλάνο και στόχο και ο Αρης δεν αισθάνθηκε πίεση ή απειλή ούτε λεπτό.
Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα η αποστολή ήταν πιο δύσκολη κι ας έπαιζε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (και στην Ξάνθη σαν να έπαιζε στην έδρα του ήταν). Οι παίκτες του Αρη ήταν σαφώς πιο κουρασμένοι, καθώς είχαν μία μέρα λιγότερη να προετοιμαστούν, αλλά είχαν να αντιμετωπίσουν και μία ομάδα, που παρατάχθηκε με αμυντικό σχήμα, σφιχτές και κοντινές γραμμές και διάθεση να κυνηγήσει το γκολ στις αντεπιθέσεις.

Ο Αρης συνάντησε ισχυρή αντίσταση, όμως οι παίκτες του δεν παράτησαν ποτέ το παιχνίδι, η σπίθα δεν έσβησε και ο Σάββας Παντελίδης έκανε εξαιρετικές κινήσεις από τον πάγκο. Εκανε στοχευμένες αλλαγές που ήταν απόλυτα πετυχημένες. Έριξε στο ματς τον Ματίγια για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και να αλλάξει τον παίκτη που εκτελούσε τα στημένα. Πίεσε ακόμη περισσότερο με τον Μαρτίνες, που για δεύτερο συνεχόμενο ματς από τον πάγκο ήταν εξαιρετικός και ουσιαστικά δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το γκολ του Ματέο Γκαρσία. Και χρησιμοποίησε και τον Βέλεθ στο τέλος για να γεμίσει κι άλλο την περιοχή του στα κρίσιμα τελευταία λεπτά.

Ο Αρης χρειάζεται κι άλλη δουλειά, αλλά πλέον είναι θέμα χρόνου να επιστρέψουν οι τραυματίες και να μπει στην κιτρινόμαυρη μηχανή και ο ποιοτικός Φετφατζιδης. Κι ο Σάββας Παντελίδης που αντέδρασε στα δύσκολα, αισθάνθηκε ακόμη περισσότερο Αρης…