ΑΕΚ-ΠΑΟΚ σημαίνει… ένταση παντού!

Ένα ακόμα επεισοδιακό ντέρμπι μεταξύ των «Δικεφάλων». Η βεντέτα που έχει ανοίξει συνεχίζεται. Το 3-5-2 του Ουζουνίδη, το λάθος του Σαββίδη και των ανδρών του και τα επεισόδια εκτός Σταδίου που απειλούν ξανά την «Ένωση».

 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ σημαίνει… ένταση παντού!

Ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και όπως αναμενόταν είχαμε ένταση παντού. Κατά την άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ, εντός αγωνιστικού χώρου με τους παίκτες των δύο αντιπάλων να παίζουν δυνατά, αλλά και στο φινάλε τόσο στην αποχώρηση του Γιώργου Σαββίδη από τα μπουθ όσο και έξω από τη θύρα 35.

Όσον αφορά τα της άφιξης, η αστυνομία έκανε καλά το έργο της και δεν επέτρεψε παρατράγουδα.

Όσο για την ένταση εντός γηπέδου, κατανοητή και ωραία, ντέρμπι άλλωστε. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ όμως πλήρωσαν την πίστη τους ότι θα τους «επιτρεπόταν» (από τον διαιτητή) να παίξουν με λίγη ένταση παραπάνω. Ο Δανός τους έκοψε τη φόρα και άρχισε να βγάζει κάρτες από νωρίς.

Ο Ζαμπά την πάτησε και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη. Ίσως λίγο υπερβολική, αλλά, αφενός, δίνεται, αφετέρου τα μηνύματα του τα είχε στείλει ο ρέφερι, όφειλε λοιπόν να παίζει πιο ήρεμα ο ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου» έχοντας κάρτα…

Να πούμε λίγα πράγματα και για το 3-5-2 του Ουζουνίδη: δεν λειτούργησε για την ΑΕΚ τόσο καλά όσο στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπλόκαρε τους Γκάλο και Χουλτ ενώ τα αβίαστα λάθη του Μπακασέτα στη μεσαία γραμμή δεν βοήθησαν την ομάδα του να βρει λύσεις ούτε από τον άξονα.

Το τέρμα που δέχεται βέβαια η ΑΕΚ οφείλεται εν πολλοίς σε μια τραγική αδράνεια της άμυνάς της, με τους στόπερ της να είχαν μείνει ακόμα στα… αποδυτήρια!

Στην επανάληψη ο Ουζουνίδης άλλαξε τον Μπακάκη με τον Κρίστιτσιτς προκειμένου να δώσει περισσότερη δημιουργία στο παιχνίδι την ΑΕΚ. Επί της ουσίας όμως το 3-5-2 το διατήρησε. Τι έκανε; Τρίτος στόπερ γινόταν πότε ο Άλεφ, πότε ο Κρίστιτσιτς όταν αμυνόταν η «Ένωση» ενώ όταν ήταν στην επίθεση και οι δύο τελευταίοι άφηναν τα μετόπισθεν και κουβαλούσαν την μπάλα μπροστά.

Με αυτόν τον τρόπο η ΑΕΚ κέρδιζε έναν ακόμα παίκτη στη δημιουργία της, χωρίς να πάρει ιδιαίτερο ρίσκο αφού ο ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες είχε ταμπουρωθεί.

Αλλά ας επανέλθουμε στις εντάσεις. Στο φινάλε είχαμε το ντου των οπαδών στα δημοσιογραφικά για να την πέσουν στον Γιώργο Σαββίδη. Φυσικά και όλα ξεκίνησαν από τους οπαδούς που αποδοκίμαζαν και ένας εξ αυτών πέταξε μπουκάλι στη συνοδεία του ισχυρού άνδρα του «Δικεφάλου».

Αλλά η αντίδραση να πεταχτεί άλλο μπουκάλι από τη συνοδεία του Σαββίδη στους οπαδούς δεν χρίζει χειροκροτήματος. Καταδικαστέα η κίνηση του οπαδού, το δίχως άλλο. Όμως ορθή στάση δεν είναι η απάντηση με το ίδιο νόμισμα. Θα μπορούσε να αποφευχθεί και να μην ξέφευγε η κατάσταση.

Όσο για τις μετέπειτα προκλήσεις του Γιώργου Σαββίδη μέσω Instagram ούτε αυτές φυσικά βοηθάνε σε κάτι. Οι παράγοντες θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα δείχνουν τον σωστό δρόμο. Χρειάζεται καλύτερη διαχείριση των στιγμών. Υπάρχει ένταση και θυμός, κατανοητό, αλλά η λύση δεν είναι μια νέα πρόκληση.

Για το τέλος αφήσαμε την ένταση εκτός Σταδίου. Στο γνωστό σημείο: Έξω από τη θύρα 35. Με τους γνωστούς πρωταγωνιστές, τους οργανωμένους και τα ΜΑΤ. Η ΑΕΚ την πάτησε από αντίστοιχα επεισόδια φέτος μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Όμως οι οργανωμένοι της ούτε αυτοί καταφέρνουν να διαχειριστούν τις καταστάσεις. Χωρίς να το θέλουν μπορεί να ξανά κάνουν κακό στην ομάδα τους. Μια ιστορία που, δυστυχώς για την ΑΕΚ, επαναλαμβάνεται.