ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1: Η διαφορά στους έξι, στην Τούμπα κρίνεται ο τίτλος

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1 στη μεταξύ τους «μάχη» στο ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους έξι. Μαουρίτσιο (10') και Πόνσε (74') τα γκολ της αναμέτρησης.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1: Η διαφορά στους έξι, στην Τούμπα κρίνεται ο τίτλος

Μοιρασιά (1-1) στο ΟΑΚΑ για τους «Δικεφάλους». Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς πάντως «κερδισμένος» ήταν ο ΠΑΟΚ καθώς έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 32’ και άντεξε στην «κιτρινόμαυρη» πίεση.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς. Στο 10’ ο Ελ Καντουρί εκτελεί κόρνερ για τον ΠΑΟΚ από τ’ αριστερά. Η μπάλα φτάνει στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Τσιγκρίνκι χάνει το μαρκάρισμα του Βαρέλα που του παίρνει την κεφαλιά και στρώνει την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής όπου ανενόχλητος πετάγεται ο Μαουρίτσιο (τον έχασε και αυτόν η «κιτρινόμαυρη» άμυνα) και με δεύτερη κεφαλιά ανοίγει το σκορ.

Στο 32’ ο Λιβάγια τροφοδοτεί τον Χουλτ αυτός μαρκάρεται δυνατά από τον Λέο Ζαμπά που θα αντικρίσει δεύτερη κίτρινη και θα αποβληθεί. Νέα δεδομένα στο ματς.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ταμπουρώθηκε και έως το 74’ τα κατάφερνε. Αλλά σε εκείνο το λεπτό «χτύπησε» για την ΑΕΚ ο συνήθης ύποπτος. Ο Λιβάγια θα σεντράρει γλυκά στην περιοχή από τα δεξιά και ο Πόνσε αμαρκάριστος θα πατήσει δυνατά και με καρφωτή κεφαλιά θα ισοφαρίσει. Κοιμήθηκε η άμυνα του ΠΑΟΚ!

Η «Ένωση» πίεσε για την ανατροπή αλλά δεν τα κατάφερε. Έχασε πολλές ευκαιρίες όμως δεν είδε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για δεύτερη φορά.

Μικρογραφία

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1

Γήπεδο: «Σπύρος Λούης»

Σκόρερ: 10’ Μαουρίτσιο, 74’ Πόνσε

Διαιτητής: Τίκγααρντ (Δανία)

Κίτρινες: 18’ Σάκχοφ, 21’ Ζαμπά, 32’ Βιεϊρίνια, 40’ Πασχαλάκης, 46’ Κρίστισιτς, 89’ Κλωναρίδης

Κόκκινη: 32’ Ζαμπά

Συνθέσεις:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (46’ Κρίστισιτς), Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Γκάλο, Χουλτ, Μπακασέτας (87’ Κλωναρίδης), Μάναταλος, Άλεφ (60’ Μπογέ), Λιβάια, Πόνσε

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Σάκχοφ (64’ Μίσιτς), Ελ Καντουρί (84’ Πέλκας), Μαουρίτσιο, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (59’ Λημνιός), Ακπομ.