Έτσι διορθώνει το λάθος ο μεγάλος παίκτης

Ο Γιάγκος Βούκοβιτς ήταν απρόσεκτος στη φάση της μεγάλης ευκαιρίας του Πανιώνιου, αλλά η αντίδρασή του στη συνέχεια ήταν η καλύτερη απάντηση.

 Έτσι διορθώνει το λάθος ο μεγάλος παίκτης

Όταν ο Πανιώνιος απείλησε να προηγηθεί με το τετ-α-τετ του Καμαρά που εξουδετέρωσε ο Σα, η ευθύνη του Γιάγκος Βούκοβιτς ήταν τόσο μεγάλη που θα έπρεπε να ευχαριστήσει δημοσίως τον συμπαίκτη του γκολκίπερ.

Η μπαλιά του Μακρύλλου ήταν καλή, αλλά η κίνηση του Βούκοβιτς για να κόψει δεν ανταποκρινόταν στην αξία του και σε στοιχειώδη προσήλωση κεντρικού αμυντικού.

Ο Σέρβος το ήξερε ότι έφταιγε για μία φάση που θα δυσκόλευε το έργο του Ολυμπιακού στη συνέχεια και θα ανέβαζε την ψυχολογία των φιλοξενούμενων, εάν ο Σα δεν ήταν όπως πάντα έτοιμος. Και πώς συνέχισε το παιχνίδι ο Βούκοβιτς; Έτσι όπως πρέπει να κάνει ο πραγματικά μεγάλος παίκτης. Ούτε να επηρεαστεί ούτε να απογοητευτεί.

Δεν έχασε αμυντικά άλλη φάση στη συνέχεια, αλλά άρχισε να συνδράμει με ουσία στο δημιουργικό παιχνίδι της ομάδας. Ανέβηκε πολλές φορές τη μεσαία γραμμή για να κάνει γεμίσματα προς τον Χασάν, πέρασε ορισμένες εξαιρετικές πάσες στον Κούτρη από τις οποίες ξεκίνησαν επικίνδυνες επιθέσεις από την πλευρά, ενώ προωθήθηκε και στις στατικές φάσεις χάνοντας μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά στην οποία κυριάρχησε στο άλμα, αλλά αστόχησε.

Η μανία του για τη νίκη φάνηκε όταν έγινε ο τραυματισμός του Οικονομίδη και ο παίκτης του Πανιώνιου έμεινε στο έδαφος, πιθανώς για να κερδίσει και χρόνο. Ο Βούκοβιτς έκανε κούρσα από την περιοχή μέχρι να φτάσει εν εξάλλω στον αντίπαλο παίκτη για να του διαμαρτυρηθεί έντονα (και να πάρει βέβαια μια κίτρινη που θα του στερήσει ένα ματς, άλλα τέτοια ώρα - με το ματς ακόμη στο 0-0 - τέτοια λόγια).

Κερασάκι στην τούρτα το γκολ που πέτυχε στο τέλος, κλείνοντας το σκορ και διευρύνοντας τη νίκη του Ολυμπιακού. Ο Βούκοβιτς που έχει φέτος την απίστευτη ατυχία με τα τρία αυτογκόλ, αλλά από την άλλη έχει βοηθήσει εκτός των άλλων και στο σκοράρισμα την ομάδα του, φτάνοντας με το χτεσινό στα τρία γκολ στη φετινή σεζόν. Καθόλου λίγα για στόπερ, ο οποίος έχει αρχηγική και ηγετική στάση πλέον για όλη την ομάδα. Έπειτα από την πολύ δύσκολη περσινή σεζόν του...