Ολυμπιακός - Πανιώνιος 4-0 (vid)

Ο Σλοβένος γκολκίπερ για 68 λεπτά κρατούσε όρθιο τον Πανιώνιο, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” με δύο ασίστ του Τοροσίδη, τον Χασάν σε ρόλο εκτελεστή και τον Χριστοδουλόπουλο με... σπασμένα φρένα πάνε με φόρα στην Τούμπα σε οκτώ βράδια.

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 4-0 (vid)

Για 68 λεπτά καρδιοχτύπησε ο Ολυμπιακός. Για την ακρίβεια, για 68 λεπτά άντεξε ο Πανιώνιος, καθώς οι “ερυθρόλευκοι” είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, είχαν ρίξει στα σχοινιά τους “κυανέρυθρους” και τους... γρονθοκοπούσαν. Όμως, υπήρχε ένας Κότνικ που έπιανε τις... κάλτσες του και κρατούσε όρθια την ομάδα του στο Καραϊσκάκη. Μέχρι που ανέλαβαν δράση οι παλιοσειρές. Από τη μία ο Τοροσίδης με την ασίστ στον Χασάν στο πρώτο γκολ και από την άλλη ο κορυφαίος του γηπέδου Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που έκανε τα πάντα!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Ο διαιτητής Κοτσάνης δεν είδε δύο χέρια του Ντομίνγκες (51', 74'), θεωρώντας ότι επειδή η μπάλα πήγε στα χέρια του από κοντινή απόσταση, δεν έπρεπε να δώσει πέναλτι.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός ξεμπέρδεψε με τον πολύ αξιόμαχο Πανιώνιο και ανεβαίνει με... φόρα στην Τούμπα για να βάλει “μπουρλότο” στο πρωτάθλημα.

Οι σκόρερ του 4-0 ήταν οι Χασάν (68'), Γκερέρο (75'), Λάζαρος (79', πέν.) και Βούκοβιτς (86').

ΠΗΓΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ 4-4-2

Όπως αναμενόταν ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε έναν Ολυμπιακό με δύο επιθετικούς και με ένα καθαρό 4-4-2. Με Γκερέρο και Χασάν επέλεξε να παρατάξει τους “ερυθρόλευκους”, με τον Αιγύπτιο να είναι ένα “κλικ” πιο μπροστά και τον Ισπανό σε έναν ρόλο τύπου Φορτούνη στο πιο... επιθετικό όμως. Να πατάει δηλαδή περισσότερο περιοχή.

Οι υπόλοιπες θέσεις ήταν λίγο – πολύ κλειδωμένες. Απέμενε μόνο να μάθουμε ποιος θα έπαιζε δίπλα στον Νάτχο στα χαφ και τελικά ο Μαρτίνς αποφάσισε να ρίξει από την αρχή στη μάχη τον προερχόμενο από τραυματισμό Μαντί Καμαρά και όχι τον Ανδρούτσο, που είχε κάποιες πιθανότητες να ξεκινούσε.

Οι Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά, Νάτχο, Λάζαρος, Ποντένσε, Χασάν και Γκερέρο ήταν η ενδεκάδα που επέλεξε ο Πορτογάλος τεχνικός απέναντι σε έναν Πανιώνιο που δεν κατέβηκε στο Καραϊσκάκη για να κλειστεί στο καβούκι του, αλλά για να παίξει (στον βαθμό που θα του το επέτρεπε και ο Ολυμπιακός) ποδόσφαιρο!

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΩΝ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΤΝΙΚ

Πολλές οι χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Όμως ο Κότνικ σε μεγάλο βαθμό και δευτερευόντως ο Σα ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι που οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 με την ολοκλήρωση του πρώτου 45λέπτου.

Ο Κότνικ εντυπωσίασε με τις επεμβάσεις του. Στο γυριστό σουτ του Λάζαρου (6'), στο τετ α τετ του Λάζαρου (9'), στο σουτ – δυναμίτη του Γκερέρο (22'), στο πλασέ με το δεξί του Κούτρη (28') στο νέο σουτ του Λάζαρου (36') και στο φοβερό φάουλ επίσης του Λάζαρου (45+1'), ο Σλοβένος γκολκίπερ έκανε αποκρούσεις για... μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα.

Από την άλλη ο Σα έδιωξε σωτήρια ένα τετ α τετ του Καμαρά στο 10', είχε πει νωρίτερα “όχι” σε ένα ύπουλο σουτ του Μακρύλλου (7') και δεν αιφνιδιάστηκε στην “καραμπόλα” που πήγε να γίνει στο 12' (σουτ Μακρύλλου, κόντραρε η μπάλα στον Σισέ, άλλαξε πορεία, αλλά ο Σα κατάφερε και έδιωξε).

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε έναν Ποντένσε να κάνει πάλι “πατσαβούρα” την μπάλα, αλλά να μην βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα. Πολύ επικίνδυνος και ο Λάζαρος που έπεσε πάνω στον Κότνικ, ο Χασάν κρατούσε πολύ καλά τη θέση του μπροστά και ο Γκερέρο τράβαγε αμυντικούς του Πανιωνίου για να ανοίγει διαδρόμους. Ο Νάτχο προσπάθησε όπως κάνει πάντοτε, με μπαλιές – ξυραφιές να ανοίξει διαδρόμους προς την κυανέρυθρη περιοχή. Είπαμε όμως: Ο Κότνικ κατέβασε τα ρολά!

Η χειρότερη στιγμή του Ολυμπιακού όμως στο πρώτο μέρος ήταν ο τραυματισμός του Ομάρ στο 14'΄, με αποτέλεσμα να χάσει τις κλασικές επικίνδυνες κούρσες του από τα δεξιά.

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΣΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ ΜΕ “ΤΡΕΛΑΜΕΝΟ” ΛΑΖΑΡΟ

Μπορεί να έφτασε το 68ο λεπτό για να παραβιαστεί η εστία του Πανιωνίου για πρώτη φορά, ωστόσο, έκανε... μπαμ από μακριά ότι αργά ή γρήγορα θα γινόταν. Οι “κυανέρυθροι” είχαν τρέξει τόσο πολύ που από το 55' κι έπειτα έδειχναν ανήμποροι να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Ολυμπιακού και να αντέξουν στην πίεση που τους ασκούσαν οι “ερυθρόλευκοι”.

Αφού είχαν προηγηθεί δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες των Λάζαρου (64') και Τοροσίδη (66'), ήρθε ο Χασάν να πει “ευχαριστώ” στην πάσα – δώρο που του έκανε ο Τοροσίδης και στο 68' με κοντινό πλασέ να ανοίξει το σκορ. Αυτό ήταν!

Τον πήρε η... κατηφόρα τον Πανιώνιο. Στο 75' ήρθε και το δεύτερο τέρμα με ωραία κεφαλιά του Γκερέρο από σέντρα του Κούτρη και στο 79' ο Λάζαρος ευστόχησε από την άσπρη βούλα, κερδίζοντας ο ίδιος το πέναλτι από τον Τσιλούλη. Στο 86' ο Βούκοβιτς απλώς έβαλε τον επίλογο σε μία... τρελή βραδιά για τον Ολυμπιακό, έχοντας “χωθεί” στην περιοχή σαν σέντερ φορ!

Κι όλα αυτά ενώ έχουν γίνει δύο χέρια του Ντομίνγκες μέσα στην περιοχή (στο 51' και στο 74'), αλλά ο ρέφερι Κοτσάνης είπε “παίζετε”, θεωρώντας ότι ήταν ακούσια.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ Ο ΖΙΛ ΝΤΙΑΣ, ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ Ο ΣΟΛΔΑΝΟ

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε το “βάπτισμα του πυρός” στον Ζιλ Ντίας, καθώς τον πέρασε στο 80' στη θέση του Λάζαρου που ειδικά στο δεύτερο μέρος ήταν... αφιονισμένος και τα έκανε όλα!

Ο Πορτογάλος στο σύντομο διάστημα που έπαιξε δεν μπορεί να να κριθεί, όμως, έδειξε ότι είναι ένας “μπαλάτος” αριστεροπόδαρος εξτρέμ. Μάλιστα στο 82' δοκίμασε και το πόδι του με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Κότνικ να διώξει με δυσκολία.

Και ο Σολδάνο πήρε πάντως μερικά λεπτά συμμετοχής, θέλοντας ο Μαρτίνς να του δώσει σιγά-σιγά χρόνο...

Μικρογραφία

Γήπεδο: “Γεώργιος Καραϊσκάκης”

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 4-0.

Σκόρερ: 68' Χασάν, 75' Γκερέρο, 79' πέν. Λάζαρος, 86' Βούκοβιτς.

Διαιτητής: Κοτσάνης (Δράμας)

Κίτρινες: 36' Κόρμπος, 57' Ουμάρ Καμαρά, 57' Νάτχο, 65' Βούκοβιτς, 69' Λάζαρος, 71' Παπαγεωργίου.

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί (14' λ.τρ. Τοροσίδης), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μαντί Καμαρά, Νάτχο, Λάζαρος (80' Ζιλ Ντίας), Ποντένσε, Χασάν (83' Σολδάνο), Γκερέρο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Α. Μάντζιος): Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Οικονομίδης (80' Σπιριντόνοβιτς), Κότσιτς, Κόρμπος (55' Μανθάτης), Μακρύλλος, Σίντι Αλί, Τσιλούλης, Ουμάρ Καμαρά.