Πως το γύρισε ο Ανδρούτσος και έμεινε στον Ολυμπιακό

Πως ο 21χρονος χαφ γύρισε… τούμπα την κατάσταση και παρέμεινε στον Ολυμπιακό.

Πως το γύρισε ο Ανδρούτσος και έμεινε στον Ολυμπιακό

Ένα από τα μεγάλα ταλέντα που έχει ο Ολυμπιακός στις τάξεις του είναι ο Θανάσης Ανδρούτσος. Ο Πάουλο Μπέντο είναι ο προπονητής που του είχε δώσει χρόνο συμμετοχής τη χρονιά που είχε προωθήσει στην ομάδα και τους Ρέτσο, Μανθάτη, Νικολάου.

Τότε οι γνώστες της Ακαδημίας του Ολυμπιακού επέμεναν πως ο Ανδρούτσος ήταν ο ποδοσφαιριστής με το μεγαλύτερο ταλέντο. Εκείνος ήταν που ξεχώριζε και που θα έκανε τη διαφορά. Τη μεγάλη μεταγραφή, ωστόσο, την έκανε ο Ρέτσος. Από τη μία είναι πιο εύκολο για έναν στόπερ και από την άλλη δούλευε πολύ πιο σοβαρά. Ήταν αφοσιωμένος σε αυτό που έκανε με αποτέλεσμα να φύγει για τη Γερμανία.

Ο Ανδρούτσος μπορεί να έμεινε πίσω τότε, αλλά τον έβλεπαν αρκετές ομάδες από το εξωτερικό και είχε αρχίσει να εκδηλώνεται ενδιαφέρον. Ο 21χρονος χαφ έχασε έδαφος, όμως και σε αυτό έπαιξαν αρκετά θέματα το ρόλο τους. Πρώτα απ’ όλα δεν συνέχισε να δουλεύει όσο θα έπρεπε. Επίσης δεν τύγχανε της ίδιας εμπιστοσύνης όπως επί Μπέντο και αυτό τον είχε επηρεάσει.

Στον Ολυμπιακός θεωρούσαν πως είναι ποδοσφαιριστή που αξίζει να πάρει ευκαιρίες και πως έχει μέλλον. Το θέμα ήταν και εκείνος θα έπρεπε να δώσει το κάτι παραπάνω. Τη φετινή σεζόν τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Ανδρούτσο. Για ένα διάστημα είχε τεθεί και εκτός ομάδας μαζί με τον Δημήτρη Νικολάου.

Πριν μερικές ημέρες ο Ανδρούτσος έφυγε για τον Πανιώνιο, αλλά τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας της Νέας Σμύρνης είχαν ως αποτέλεσμα να γυρίσει στον Ρέντη. Και πάλι ήταν με το 1,5 πόδι εκτός Ρέντη, όμως, λίγο η καλή του εικόνα στο παιχνίδι με την ΑΕΛ και λίγο τα σοβαρά προβλήματα στη μεσαία γραμμή ανάγκασαν τον Πέδρο Μαρτίνς να επιμείνει για την παραμονή του. Ο Πορτογάλος τεχνικός, πάντως, ανέκαθεν είχε σε εκτίμηση τον Ανδρούτσο και θεωρούσε πως μπορούσε να προσφέρει στην ομάδα.