Κώστας VS Φορτούνης

Ο Κώστας Φορτούνης είναι έτοιμος να ξεπεράσει τον εαυτό του, εκείνον της εκπληκτικής περιόδου (2015-2016) με προπονητή τον Μάρκο Σίλβα. Σε εκπληκτική κατάσταση ο αρχηγός του Ολυμπιακού

Κώστας VS Φορτούνης

Τις σούπερ επιδόσεις της σεζόν του επί Μάρκο Σίλβα επιδιώκει να φτάσει και να ξεπεράσει φέτος ο αρχηγός του Ολυμπιακού! Και βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για να κάνει τη φετινή χρονιά την καλύτερη στην καριέρα του! Μακράν πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης. Με τη… 13η φορά έφτασε στο χατ-τρικ!

Εποχή «τρέλας» και λατρείας για τον Κώστα Φορτούνη στον Ολυμπιακό, με τον διεθνή άσο να κάνει πράγματα και θαύματα στη φετινή αγωνιστική περίοδο, οδηγώντας την ομάδα του στην προσπάθεια για τις εγχώριες διακρίσεις και για την ακόμη καλύτερη πορεία στην Ευρώπη.

Το χατ-τρικ με την Λάρισα ήταν το επιστέγασμα όσων έχει καταφέρει φέτος ο «Φόρτου», σε μια χρονιά που όπως πολλές φορές έχει εξηγηθεί, οφείλεται στην σωστή ατομική και ομαδική προετοιμασία που έκανε ο παίκτης το καλοκαίρι, στην ωριμότητα που έχει πλέον σε κάθε τομέα του παιχνιδιού του, όπως και στη «χημεία» που έχει η συνεργασία του με τον Πέδρο Μαρτίνς και με τους συμπαίκτες του.

Έχοντας μπροστά μας έως το τέλος της σεζόν πολλά παιχνίδια ακόμη στα οποία θα λάβει μέρος ο Φορτούνης σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει ο Ολυμπιακός, είναι πιθανό να καταλήξουμε στον «καλύτερο Φορτούνη» ολόκληρης της καριέρας του, με βάση τους αριθμούς σε γκολ και ασίστ, αλλά και τη γενικότερη συνεισφορά του στις νίκες και στις εντυπωσιακές εμφανίσεις της ομάδας του.

Ακόμα καλύτερο και από την περίοδο 2015-16, όταν είχε «σπάσει» τα κοντέρ υπό τις οδηγίες του Μάρκο Σίλβα, σε εκείνη τη σεζόν στην οποία ήταν πρωταγωνιστής στις διαδοχικές νίκες και στον τίτλο του Ολυμπιακού. Έχοντας, μάλιστα, τον ανταγωνισμό για τη θέση του επιτελικού μέσου από ποδοσφαιριστή της αξίας του Τσόρι Ντομίνγκες.
Τότε ο Φορτούνης είχε πετύχει συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις 21 γκολ και είχε δώσει 17 ασίστ. Με τον Ολυμπιακό, μάλιστα, να αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε επίπεδο δηλαδή πολύ υψηλό σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του και με αντίπαλους όπως η Μπάγερν και η Άρσεναλ.

Αλλά και φέτος στην Ευρώπη δεν μπορεί να υποτιμηθεί η δυσκολία της πορείας με αντίπαλους από Ισπανία, Αγγλία και φυσικά την Μίλαν στο δρόμο έως τους «32» που βαδίζει ο Ολυμπιακός στη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ, αναμένοντας τις αναμετρήσεις με την Ντιναμό Κιέβου. Κι ο Φορτούνης έχει τεράστια συμμετοχή σε αυτή την πορεία.

Με τη φόρα που έχει μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό του!

Φέτος σε 29 αναμετρήσεις ο Φορτούνης έχει σημειώσει 12 γκολ και έχει δώσει 10 ασίστ. Και θα μπορούσε αυτός ο αριθμός να είναι πολύ μεγαλύτερος, εάν δεν υπήρχε η ατυχία με τα δοκάρια (έχει ο ίδιος 6 με τον Ολυμπιακό και άλλα 2 με την Εθνική!) ή αν οι Πειραιώτες είχαν πάρει μερικά πέναλτι παραπάνω από αυτά που έχουν στερήσει οι διαιτητές, ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο ίδιο διάστημα της σεζόν 2015-16 ο Φορτούνης είχε ήδη πετύχει τα 17 από τα 21 γκολ που σημείωσε συνολικά, μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου. Ήταν δηλαδή αρκετά πιο πάνω τότε σε σχέση με τους φετινούς αριθμούς του, μόνο που στο δεύτερο μισό της περιόδου δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει από νωρίς τον τίτλο, ενώ στην Ευρώπη αποκλείστηκε τον Φλεβάρη από την Άντερλεχτ με τον Κώστα να σκοράρει στο 1-2 του Φαλήρου.

Φέτος όλα μπορεί να διαφορετικά στη συνέχεια, καθώς μπορεί να μην παίζει αύριο με τον Πανιώνιο λόγω της τιμωρίας του, αλλά τα παιχνίδια μέχρι το τέλος είναι πολλά σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Γιουρόπα, οπότε είναι πολύ πιθανό να γίνει το ρεκόρ καριέρας για τον 26χρονο άσο της ομάδας. Αν και προφανώς τον ενδιαφέρει πρωτίστως η ίδια η ομάδα και όχι τα ατομικά κατορθώματα, αποτελεί σίγουρα προσωπικό κίνητρο ώστε να παίζει το ίδιο συναρπαστικά και με αποτελεσματικότητα μέχρι το τέλος για να πετύχει τα ρεκόρ του.

Την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό ο Φορτούνης είχε 10 γκολ και 5 ασίστ σε 37 ματς, τη δεύτερη και καλύτερη 21 γκολ και 17 ασίστ σε 39 αγώνες, την τρίτη 8 γκολ και 8 ασίστ σε 40 ματς, πέρυσι 11 γκολ και 14 ασίστ σε 37 αγώνες και φέτος σε 29 αναμετρήσεις έχει ήδη 12 γκολ και 10 ασίστ. Μπορείτε, δηλαδή, συνοπτικά να κάνετε τις συγκρίσεις και τη διαπίστωση πως μιλάμε φέτος για έναν Φορτούνη που έχει όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να ξεπεράσει τον ίδιο τον εαυτό του! Η γενική αναγνώριση άλλωστε ότι πρόκειται για τον ποιοτικότερο Έλληνα ποδοσφαιριστή είναι δεδομένη…

Οι 12 φορές πριν από το χατ-τρικ!

Ο ίδιος ο Κώστας «πόσταρε» χτες ότι είναι ευτυχισμένος για το χατ-τρικ επί της Λάρισας (το πρώτο στην καριέρα του, το πρώτο φετινό στη Λίγκα και το πρώτο έπειτα από 2,5 χρόνια για τον Ολυμπιακό έπειτα από τον Ιντέγε). Αμέσως μετά το παιχνίδι είχε δηλώσει ότι είχε φτάσει αρκετές φορές κοντά, πετυχαίνοντας δύο γκολ σε κάποια παιχνίδια.

Για την ακρίβεια αυτά τα ματς με δύο γκολ από τον Κώστα ήταν 12 προτού έρθει το πρώτο χατ-τρικ στη 13η και τυχερή φορά. Σε 11 ματς του Ολυμπιακού και σε 1 της Εθνικής είχε συμβεί να βάλει ο Φορτούνης δύο τέρματα.

Με την Εθνική ήταν στη φιλική εντός έδρας ήττα από την Ισλανδία με 2-3, στις 29 Μαρτίου του 2016. Και με τον Ολυμπιακό:

Το 2015 στα Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0, Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-3, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0, Ολυμπιακός-Αστέρας 3-1.

Το 2016 στα Καλλονή-Ολυμπιακός 0-2, ΠΑΣ-Ολυμπιακός 0-3 και Ολυμπιακός-Αστέρας 5-0 για το Κύπελλο.

Το 2017 στο Ολυμπιακός-Λάρισα 4-1 και στο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-4.
Και το 2018 στο Ολυμπιακός-Μπέρνλι 3-1 και στο Ολυμπιακός-Ντουντελάνζ 5-1.

Πρώτος και με διαφορά

Με όσα κάνει φέτος στο πρωτάθλημα ο Φορτούνης βρίσκεται πια με μεγάλη απόσταση στην κορυφή του αξιόπιστου συστήματος αξιολόγησης INDEX.

Έχει φτάσει στο 0.318, ενώ ο Κουλούρης του Ατρόμητου είναι πολύ πίσω με 0.237. Ακολουθούν δύο παίκτες του Ολυμπιακού, ο Λάζαρος με 0.236 και ο Καμαρά με 0.233 ενώ πιο πίσω, στην έβδομη θέση είναι ακόμη ένας «ερυθρόλευκος», ο Γκιγιέρμε.