Επίσημο: Ο Σέρτζιο Ολιβέϊρα στον ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον δανεισμό του Σέρζιο Ολιβέιρα από την Πόρτο. 

Επίσημο: Ο Σέρτζιο Ολιβέϊρα στον ΠΑΟΚ

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα υπέγραψε συμβόλαιο για τους επόμενους έξι μήνες με οψιόν αγοράς για τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι. Ο 26χρονος Πορτογάλος μέσος θα φοράει τη φανέλα με τον αριθμό 26.

Το βιογραφικό του

Ο Σέρζιο Μιγκέλ Ρέλβας ντε Ολιβέιρα γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1992 στο Πάσος ντε Μπραντάο της Πορτογαλίας και έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας. Το 2002, όντας μόλις 10 ετών, εντοπίστηκε από τους σκάουτερ της Πόρτο, και άμεσα εντάχθηκε στα Τμήματα Υποδομής των Δράκων.

Η εξέλιξή του ήταν ραγδαία και στις 17 Οκτωβρίου του 2009 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Πόρτο σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στην Σερτανένσε. Ντεμπούτο που είχε και τη δική του ιστορική σημασία, αφού τη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν ο νεότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα των Δράκων. Και το γιόρτασε με ασίστ στον Χουλκ

Λίγους μήνες μετά έγινε επαγγελματίας και πανηγύρισε το Κύπελλο Πορτογαλίας.Την επόμενη σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στη Μπέιρα Μαρ, όπου αγωνίστηκε σε έξι παιχνίδια, ενώ η αγωνιστική περίοδος 2011-12 τον βρήκε αρχικά στη Μέχελεν και στη συνέχεια στην Πενιαφέλ, πριν επιστρέψει στην δεύτερη ομάδα της Πόρτο, όπου μέτρησε 30 συμμετοχές, πέντε γκολ και τρεις ασίστ στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας.

Την διετία 2013-15 την πέρασε στην Πάσος Φερέιρα, εκεί όπου ήρθε και η αγωνιστική του έκρηξη. Την πρώτη σεζόν έφτασε τις 38 συμμετοχές με τέσσερα γκολ, ενώ τη δεύτερη σεζόν είχε 27 ματς με δύο τέρματα, επίδοση που του άνοιξε την πόρτα της επιστροφής στο Ντραγκάο. Στην Πόρτο έπρεπε να περιμένει για την ευκαιρία του, αλλά όταν του δόθηκε, την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, με τρία γκολ και τρεις ασίστ σε 18 ματς.

Το ξεκίνημα της σεζόν 2016-17 δεν ήταν το ιδανικό και τον Γενάρη αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός στην Ναντ του Σέρζιο Κονσεϊσάο για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Στη Γαλλία σε έξι αγώνες, ως αλλαγή, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.Η επιστροφή του στο Νταγκάο σηματοδοτήθηκε από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον Κονσεϊσάο και από την καλύτερη σεζόν του από άποψη αριθμών, καθώς σε 27 αναμετρήσεις πέτυχε τέσσερα γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ, αποτελώντας ένα από τα σημαντικά γρανάζια στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι εμφανίσεις του, μάλιστα, ανάγκασαν τον Φερνάντο Σάντος να τον καλέσει στην Εθνική Πορτογαλίας.Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ξεκίνησε δυναμικά, προλαβαίνοντας να φορέσει τη φανέλα της ομάδας του σε 17 αγώνες, με δύο γκολ και δύο ασίστ. Ο Σέρζιο Ολιβέιρα είναι διεθνείς με όλες τις μικρές Εθνικές Ομάδας της Πορτογαλίας, ενώ έχει και τρεις συμμετοχές με την Ανδρών.