ΑΕΚ-Λεβαδειακός 1-0: Ποιος άλλος; Ο Πόνσε

Ο Εζεκίελ Πόνσε «ξελάσπωσε» 1-0 την ΑΕΚ στον αγώνα με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ-Λεβαδειακός 1-0: Ποιος άλλος; Ο Πόνσε

Κέρδισε (1-0) αλλά δεν άρεσε η ΑΕΚ κόντρα στον Λεβαδειακό. Συνέχισε το σερί της μέσα στο 2019, αλλά με μια εμφάνιση που μάλλον ήταν καμπανάκι ενόψει της δύσκολης συνέχειας, με τα ντέρμπι που έρχονται.

Ο Εζεκιέλ Πόνσε ήταν και πάλι ο ποδοσφαιριστής που ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα. Με μια κεφαλιά σήμα κατατεθέν του, έπειτα από σέντρα του Γκάλο, άνοιξε το σκορ στο 24’ και αυτό του το τέρμα έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση.

Έφτασε τα δώδεκα γκολ στη Σούπερ Λιγκ, ξεπερνώντας τα περσινά του Αραούχο στο πρωτάθλημα. Ήταν το πέμπτο του γκολ με κεφαλιά και η πέμπτη ασίστ του Γκάλο. Ο βραζιλιάνος υπέρ-δραστήριος και σε αυτό το ματς, αλώνιζε στη δεξιά πλευρά. Ανταποκρίνεται εξαιρετικά στο 3-5-2.

Η ΑΕΚ πάντως δεν κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι με τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε έκτοτε και το φινάλε ήταν αγχωτικό. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε στο τέλος να πιέσει μήπως φτάσει στην ισοφάριση. Δεν τα κατάφερε όμως.

Στο 89’ ο διαιτητής απέβαλε από τον πάγκο των φιλοξενούμενων τον Νίκο Καραγεωργίου για διαμαρτυρία.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
ΑΕΚ-Λεβαδειακός 1-0
Σκόρερ: 24΄ Πόνσε
Διαιτητής: Κοτσάνης (Δράμας)
Κίτρινες: Αλεφ, Μπακασέτας, Κλωναρίδης, Τσόσιτς - Τσαμπούρης, Ρεκβιασβίλι

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Χουλτ, Κρίστιτσιτς (72΄ Κλωναρίδης), Άλεφ, Μπακασέτας, Γκάλο (90΄ Αλμπάνης), Λιβάγια, Πόνσε (83΄ Μπογέ)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Παντελιάδης, Ιωαννίδης (70΄ Μαρκόφσκι), Μέλεγκ (67΄ Νάγκις), Στανόγεβιτς (90+2΄ Ντιόγκο), Ζησόπουλος, Ρεκβιασβίλι, Σαβαντογκό, Γιακουμάκης