ΑΕΚ: Mε Λιβάγια η αποστολή για Λεβαδειακό

Προπονήθηκε για δεύτερη σερί μέρα και το ιατρικό επιτελείο έδωσε το «ok» να παίξει αύριο (30/1) με τον Λεβαδειακό. Πλέον αποφασίσει ο Ουζουνίδης. Τι είπε ο Παναγιωτάρας για τον Κρίστιτσιτς.

ΑΕΚ: Mε Λιβάγια η αποστολή για Λεβαδειακό

Κανονικά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ΑΕΚ ο Μάρκο Λιβάγια για το αυριανό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ. Ο Κροάτης επιθετικός προπονήθηκε και σήμερα σε φουλ ρυθμούς και έτσι τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του.

Στην αναμέτρηση αυτή πάντως, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Μάνταλο, Οικονόμου, όπως και στον Γαλανόπουλο που είναι ο μοναδικός τραυματίας και συνέχισε σήμερα το ειδικό πρόγραμμα που ακολουθεί.

Στην αποστολή επίσης βρίσκεται για πρώτη φορά ο γεννημένος στις 2 Ιανουαρίου του 1999, διεθνής με την Νέων αριστερός στόπερ και αριστερό μπακ Μιχάλης Μπούσης (προέρχεται από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ).

Αναλυτικά οι εκλεκτοί του Ουζουνίδη για το μας με τον Λεβαδειακό είναι οι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Γκάλο, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σβάρνας, Μπούσης, Κρίστιτσιτς, Αλμπάνης, Κλωναρίδης, Μπότος, Άλεφ, Λιβάγια, Γιαννιώτας, Μπακασέτας, Πόνσε, Μπογέ.

«Ίσως παίξει βασικός ο Κρίστιτσιτς»

Ένα κρυολόγημα δεν επέτρεψε στον Μαρίνο Ουζουνίδη να δώσει το παρών στις καθιερωμένες συνεντεύξεις στο συνδρομιτικό κανάλι. Τον αντικατέστησε ο βοηθός του, Νίκος Παναγιωτάρας, ο οποίος επισήμανε για το ματς με τον Λεβαδειακό: «Ο αντίπαλος έρχεται από νίκη επί του Άρη. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τις δικές μας νίκες και να πάμε με ένα σερί νικών στο ματς με τον ΠΑΟΚ (σ. την Κυριακή) που είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς».

Σχετικά με τον πόσο έτοιμος είναι ο Μάρκο Λιβάγια, τόνισε: «Μας είπαν οι γιατροί ότι είναι εντάξει. Ιατρικά είναι καλά. Τώρα είναι θέμα του προπονητή αν θα παίξει».

Για τον Κρίστιτσιτς σημείωσε: «Είναι ένας παίκτης που τον πήραμε για να παίξει βασικός. Ήθελε χρόνο προσαρμογής. Σιγά - σιγά έρχεται όλο και πιο έτοιμος. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ίσως αύριο παίξει βασικός».

Και συνέχισε: «Εστιαζόμαστε στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Εκεί ρίχνουμε το βάρος και μετά θα δούμε τον ΠΑΟΚ. Μερικές φορές κάνουμε το λάθος και παρασυρόμαστε με το επόμενο παιχνίδι κι αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο. Πάντα αν σκέφτεσαι δυο παιχνίδια κάτι θα χάσεις».

Τέλος για το νέο σύστημα είπε: «Το 3-5-2 έδειξε που μέχρι στιγμής μας ταιριάζει. Η ομάδα έχει κάνει νίκες. Το κάθε ματς όμως το προσεγγίζουμε διαφορετικά. Γίνεται και η ανάλυση του αντιπάλου. Οι παίκτες έχουν δείξει ότι μπορούν να παίξουν διάφορα συστήματα και είναι χαρούμενος γι’ αυτό ο προπονητής».

Χουλτ: κάνει τη διαφορά με το 3-5-2

Από την πλευρά του ο Νίκλας Χουλτ σχολίασε για το νέο σύστημα της ΑΕΚ: «Αισθάνομαι μια μεγάλη διαφορά με το 3-5-2. Αυτό το σύστημα ταιριάζει στην ομάδα, γιατί έχουμε καλούς παίκτες στον άξονα, είναι επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές και παίζουμε καλά.

Ξέρω ότι πρέπει να τρέχω περισσότερο με αυτό το σύστημα, αλλά μου αρέσει να τρέχω και μου αρέσει να βοηθάω και επιθετικά, οπότε είμαι μια χαρά. Το σύστημα αυτό σου δίνει χώρους. Δεν είναι τόσο δεσμευτικό όπως το 4-4-2».