Το μυστικό κρύβεται στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού!

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στις τάξεις τους έναν άνθρωπο που στα δύσκολα βγαίνει μπροστά και δεν κάνει τον «αυλοκόλακα».

Το μυστικό κρύβεται στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού!

Ο καθοριστικός ρόλος του Καρεμπέ στο κλίμα που υπάρχει φέτος στα αποδυτήρια, αλλά και η συμβολή του Φρανσουά Μοντέστο. Και φυσικά ένας προπονητής που έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων με τη δουλειά που ρίχνει καθημερινά.

Μία ομάδα δεν είναι μόνο ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κερδίσει με το σπαθί του την εκτίμηση και τον σεβασμό του κόσμου. Έχει κερδίσει με την εργατικότητά του, την ικανότητά του και τις ατελείωτες ώρες δουλειάς του στον Ρέντη την αναγνώριση απ’ όλο τον κόσμο μέσα στην ερυθρόλευκη οικογένεια. Ευτυχώς που του έκανε κλειστό διετές συμβόλαιο ο Ολυμπιακός και θα τον χαιρόμαστε και τη νέα σεζόν!

Για να λειτουργήσει ρολόι μία ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο, όμως, δεν αρκούν μόνο οι τακτικές και τα διπλάκια στις προπονήσεις. Απαιτούνται και άλλα στοιχεία που είναι υπεραπαραίτητα για τη σωστή λειτουργία ενός ποδοσφαιρικού κλαμπ. Τα αποδυτήρια τις περισσότερες φορές είναι το «Α» και το «Ω» σε μία ομάδα…

Ο Ολυμπιακός έχει στις τάξεις του έναν προπονητή που τον σέβονται άπαντες. Ακόμα και οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, δεν κάθονται να γκρινιάζουν ή να μουρμουράνε, δεν πάνε να παραπονεθούν στα πιο… υψηλά κλιμάκια. Αυτά έχουν κοπεί… μαχαίρι φέτος.

Σημαντικό ρόλο εκτός από τον Πέδρο Μαρτίνς έχει παίξει ένας άνθρωπος που τον αναγνωρίζει όλος ο κόσμος. Σε όποιο σημείο της Ευρώπης πάει και παίζει ο Ολυμπιακός, εμφανίζονται αρκετοί φίλοι του ποδοσφαίρου που θέλουν να του σφίξουν το χέρι και να βγάλουν μία φωτογραφία μαζί του. Ο λόγος φυσικά για τον Κριστιάν Καρεμπέ.

Έχει παίξει λοιπόν σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία των αποδυτηρίων. Πρώτα απ’ όλα όλοι οι ποδοσφαιριστές κάθονται σούζα μπροστά του, γιατί βλέπουν έναν άνθρωπο που έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του, από Παγκόσμια Κύπελλα εώς Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ρόλος του ήταν καθοριστικός κυρίως μετά τις «τεσσάρες» στα φιλικά του καλοκαιριού, όταν υπήρχαν κάποιοι που δεν είχαν πάρει με καλό μάτι τον Μαρτίνς και άρχισαν να διαδίδουν διάφορα ακόμα και σε δημοσιογράφους που τότε τον έβριζαν και τώρα ισχυρίζονται ότι «εμείς τον στηρίζαμε από την αρχή». Ο Καρεμπέ ήταν αυτός που σήκωσε ασπίδα και τον προστάτεψε.

Ο Κριστιάν ποτέ δεν πούλησε ολυμπιακοφροσύνη, ποτέ δεν πούλησε οπαδιλίκι, ποτέ δεν έβγαινε δημοσίως να δηλώσει «πόσο Ολυμπιακός είμαι». Συνήθως αυτοί που πουλάνε οπαδιλίκι, κάτι φοβούνται. Ο Καρεμπέ είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου άλλωστε, δεν ήρθε ουρανοκατέβατος και δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν! Η δουλειά του καθενός λοιπόν φαίνεται στην καθημερινότητα του Ρέντη και στον σεβασμό που τυγχάνει στο τέλος της ημέρας.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης έχει μιλήσει πολλές φορές για την προσφορά του Καρεμπέ και του Μοντέστο στην καθημερινότητα στον Ρέντη. Κάτι παραπάνω θα ξέρει ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός που και εκείνος με τη σειρά του έχει παίξει σημαντικότατο ρόλο στο να διατηρηθεί οικογενειακό το κλίμα στα κόκκινα αποδυτήρια.

Εν κατακλείδι, ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τμήμα που λέγεται Κριστιάν Καρεμπέ, αλλά και ο Φρανσουά Μοντέστο φυσικά, έχουν βάλει το… χεράκι τους στα πολύ ωραία πράγματα που βλέπουμε κάθε Κυριακή από τον Ολυμπιακό. Όλα ξεκινούν από τα αποδυτήρια και από εκεί αντλεί δύναμη ο Πέδρο Μαρτίνς για να φτιάξει απερίσπαστος και με «όπλο» βεβαίως τις τεράστιες ικανότητές του μία ομάδα που αναγκάζονται και οι αντίπαλοί του να λένε δημοσίως ότι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.