Μόνο ο Ολυμπιακός του Μίτσελ περισσότερες τελικές...

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καθολική υπεροχή στο παιχνίδι της Τρίπολης, κάτι που αποτυπώνεται και στην στατιστική υπηρεσία της Σούπερ Λίγκας.

Μόνο ο Ολυμπιακός του Μίτσελ περισσότερες τελικές...

Ο Ολυμπιακός πέρασε με χαρακτηριστική άνεση από την Τρίπολη. Αν ήταν και λίγο πιο προσεκτικός, θα μπορούσε να πετύχει τρία και τέσσερα τέρματα και να είχε δώσει άλλες διαστάσεις στο χθεσινό του τρίποντο.

Το «Θ. Κολοκοτρώνης» ποτέ δεν ήταν φιλόξενη έδρα για τους «ερυθρόλευκους». Πάντοτε, ο Αστέρας προκαλούσε προβλήματα στον Ολυμπιακό και είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά προβλήματα στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν εξαιτίας κάποιων στραβοπατημάτων στην Αρκαδία.

Τι λέει λοιπόν η στατιστική υπηρεσία και η οποία αποδεικνύει ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας τελείως διαφορετικός Ολυμπιακός συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια;

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μια ομάδα που παραδοσιακά στο «σπίτι» του δεν δέχεται εύκολα φάσεις. Φέτος οι Πειραιώτες δημιούργησαν 15 τελικές και οι περισσότερες εξ αυτών ήταν ευκαιρίες για γκολ και όχι επιπόλαια σουτ ή βεβιασμένες επιθετικές προσπάθειες.

Θα πρέπει να πάμε τέσσερα χρόνια πίσω για να θυμηθούμε έναν τόσο επιθετικό Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν οι Πειραιώτες είχαν τον Μίτσελ στον πάγκο τους, δημιούργησαν… 22 τελικές. Ξέρετε ποιο ήταν το αποτέλεσμα; 0-0. Εκείνες οι 22 τελικές δεν ήταν τόσο κλασικές ευκαιρίες όσο οι χθεσινές…

Γυρνώντας λοιπόν πίσω τον χρόνο, τότε θα δούμε ότι στο περσινό 1-1 ο Ολυμπιακός είχε 10 τελικές που με το ζόρι να ήταν σοβαρές ευκαιρίες οι 3, τη σεζόν 2016-17 στο 0-0 είχε επίσης 10 τελικές χωρίς να είναι αξιοσημείωτες, ενώ στην τελευταία νίκη των Πειραιωτών στην Αρκαδία που έγινε σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι στα τελειώματα της σεζόν 2015-16 (νίκη με 2-1), ο Ολυμπιακός είχε μόλις 8 τελικές.

Με λίγα λόγια ο Αστέρας Τρίπολης ως αντίπαλος είναι ένα σοβαρό δείγμα για να καταλάβει κάποιος τις μεγάλες διαφορές του φετινού Ολυμπιακού με τον Ολυμπιακό των προηγούμενων ετών…