Ολυμπιακός: Πόσο τυχερός είσαι Πέδρο!

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε «πάρτι» τις δύσκολες εκτός έδρας αποστολές του σε Λιβαδειά, Γιάννενα και Τρίπολη. Κι όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί κάποια χειμωνιάτικη μεταγραφή!

Ολυμπιακός: Πόσο τυχερός είσαι Πέδρο!

Σαν τώρα θυμόμαστε τον «θόρυβο» που είχε δημιουργηθεί πριν από τα Χριστούγεννα ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν «κίλερ» και έναν εξτρέμ που να σκοράρει, γιατί ο Γενάρης που ακολουθούσε ήταν «γεμάτος» από εκτός έδρας αποστολές και σε έδρες που παραδοσιακά δυσκόλευαν τους «ερυθρόλευκους», είτε λέγεται Ξάνθη, είτε Γιάννενα, είτε Τρίπολη.

Ο Ολυμπιακός έφερε τον Φράνκο Σολδάνο, τον Ζιλ Ντίας και τον Γιώργο Μασούρα. Αν εξαιρεθεί ο τελευταίος που έχει πάρει χρόνο συμμετοχής σε κάποια παιχνίδια, από τους άλλους δύο δεν έχει πάρει τίποτα ο Μαρτίνς μέχρι στιγμής για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Με λίγα λόγια, οι Πειραιώτες πέρασαν πανηγυρικά στα προημιτελικά του Κυπέλλου «πετώντας» έξω την Ξάνθη και «αέρα» από Λιβαδειά, Γιάννενα και Τρίπολη, χωρίς να χρειαστεί η συνδρομή κάποιας χειμωνιάτικης μεταγραφής.

Αυτό λοιπόν είναι ένα σημαντικό στοιχείο που δείχνει το πόσο τυχερός είναι ο Πέδρο Μαρτίνς. Δεν εννοούμε φυσικά ότι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν όλα αυτά τα ματς κατά τύχη. Αυτό που θέλουμε να εξηγήσουμε είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός είναι τυχερός γιατί σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος βλέπει π.χ. τον Λάζαρο να επιστρέφει δυναμικά. Βλέπει τον Γκιγιέρμε να κάνει τη μία ματσάρα μετά την άλλη. Βλέπει τον Φορτούνη να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το 2018. Το ίδιο και ο Σισέ. Βλέπει έναν Ολυμπιακό απολαυστικό, βλέπει έναν Ολυμπιακό που δεν μπορεί να τον σταματήσει κανένας!

Σου δίνει μία εντύπωση με λίγα λόγια ότι ακόμα και τις προσθήκες των Μασούρα, Σολδάνο ή Ζιλ Ντίας να μην είχε, πάλι θα έβγαζε τα… συκώτια του ΠΑΟΚ.

Η δε νίκη στην Τρίπολη προσφέρει κάτι παραπάνω από ένα τρίποντο. Αν οι «ερυθρόλευκοι» άφηναν βαθμούς στην Αρκαδία, τότε ό,τι και να γινόταν στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ την επόμενη Κυριακή, το πρωτάθλημα θα είχε τελειώσει οριστικά. Με το διπλό στην Αρκαδία όμως ο Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του σίγουρα θα… ξεροκατάπιαν, σίγουρα θα άρχισαν να νιώθουν για τα καλά την ανάσα του Ολυμπιακού.

Συγκεντρώνει πλέον πολλές πιθανότητες το σενάριο να πάει η ομάδα του Μαρτίνς στην Τούμπα σε δύο εβδομάδες και να βρίσκεται στο -6 ή στο -5. Ο Ολυμπιακός εώς τότε φιλοξενεί την ΑΕΛ και τον Πανιώνιο, ο δε ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα και κατηφορίζει στην Αθήνα για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αν καταφέρουν οι Θεσσαλονικείς να πάρουν διπλό στο ΟΑΚΑ, τότε… μαγκιά τους! Αν δεν το καταφέρουν όμως, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα ανέβουν στην Τούμπα για να βάλουν φωτιά στο πρωτάθλημα για τα καλά, καθώς σε περίπτωση διπλού μειώνουν τη διαφορά στο -3 ή στο -2 και τότε… όλα γίνονται στις δέκα αγωνιστικές που θα απομένουν.