Και επίσημα ο Λοντίγκιν στον Ολυμπιακό

Ανακοινώθηκε από τους Πειραιώτες η απόκτηση του 28χρονου τερματοφύλακα, ο οποίος βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε το συμβόλαιο του με την ομάδα του Πειραιά.

Και επίσημα ο Λοντίγκιν στον Ολυμπιακό

Εκεί που όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός περίμενε την άφιξη του Αντόνιο Ντοναρούμα τελικά το σκηνικό ανατράπηκε και η ομάδα του Πειραιά προχώρησε στην απόκτηση του Γιούρι Λοντίγκιν.

Ο 28χρονος τερματοφύλακας είχε τεθεί εκτός Ζενίτ και από τις αρχές του μήνα βρίσκεται στην Ελλάδα. Έκανε προπονήσεις στη Ξάνθη προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον είχε ταλαιπωρήσει. Στον Ολυμπιακό είχαν πολύ καλή άποψη για τον Λοντίγκιν και θεωρούσαν πως είναι ο πλέον κατάλληλος για τη θέση του τερματοφύλακα.

Οι δύο πλευρές είχαν πολύ καλή επαφή και στο λιμάνι θεωρούσαν πως ήταν μία εξαιρετική λύση για την εστία τους. Ο Λοντίγκιν το μεσημέρι πέρασε ιατρικά τεστ στο Metropolitan και από τη στιγμή που όλα ήταν καλά βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ προκειμένου να τελειώσει και το τυπικό μέρος της υπόθεσης. Εδώ και λίγη ώρα ο 28χρονος τερματοφύλακας είναι και επίσημα στον Ολυμπιακό και κλείνει και αυτό το κεφάλαιο για την ομάδα του Πειραιά.

Ο Λοντίγκιν είχε παίξει στην Κ20 της Ξάνθης το 2009 και προωθήθηκε στην πρώτη της ομάδας. Το 2010 παραχωρήθηκε δανεικός στον Εορδαϊκό και το 2011 επέστρεψε στην ομάδα της Θράκης με την οποία πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Από τότε είχε μπει στο… μάτι των Πειραιωτών, όμως το 2013 τον απέκτησε η Ζενίτ. Ο Λοντίγκιν έχει κάνει τρεις συμμετοχές με την Κ12 της Εθνικής Ελλάδας, αλλά και 11 συμμετοχές με την ανδρική ομάδα της Εθνικής Ρωσίας. Τη φετινή σεζόν έχει παίξει μόνο στο ματς με τη Ντιναμό Μινσκ στις 9 Αυγούστου, ενώ τον Νοέμβρη αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, τον οποίο έχει ξεπεράσει πλήρως.

Τη μεταγραφή του Γιούρι Λοντίγκιν στον Ολυμπιακό ανακοίνωσε και η Ζενίτ