Λεβαδειακός-Άρης 1-0: Βαθιά ανάσα με Μαρκόφσκι

Με γκολ του Μαρκόβσκι (38΄) ο Λεβαδειακός νίκησε 1-0 τον Άρη και πήρε βαθιά ανάσα στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού

Λεβαδειακός-Άρης 1-0: Βαθιά ανάσα με Μαρκόφσκι

Οι Βοιωτοί έβαλαν τέλος στο αρνητικό τους σερί, αφού κατάφεραν να νικήσουν τον Άρη με 1-0 και να πάρουν μία «χρυσή» νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Οι Θεσσαλονικείς από την πλευρά τους αν και πατούσαν καλά στο γήπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα τελικά δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι καλό στη Βοιωτία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κόσμος της ομάδας της Θεσσαλονίκης που βρέθηκε στη Λιβαδειά να ξεσπάσει σε αποδοκιμασίες κατά των ποδοσφαιριστών και της τεχνικής ηγεσίας.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν εκείνη που έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Ο Μπάγιτς στο 16’ εξουδετέρωσε το σουτ του Ντιγκινί και στο 21’ το νέο σουτ του Ντιγκινί κόντραρε στον Ζησόπουλο. Τη στιγμή που όλα έδειχναν πως οι «κιτρινόμαυροι» ήταν πιο κοντά στο γκολ ο Λεβαδειακός αντέδρασε και πήρε μέτρα στο γήπεδο. Έτσι στο 38’ ο Τσαμπούρης έκανε τη σέντρα και ο Μαρκόβσκι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Με αυτό το σκορ οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Στην επανάληψη ο Άρης προσπάθησε να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να ασκήσει πίεση στον αντίπαλο του προκειμένου να σημειώσει το γκολ της ισοφάρισης. Τα σουτ των Βαλεριάνου και Σιώπη δεν ανησύχησαν τον Μπάγιτς, ενώ η ομάδα του Καραγεωργίου έδειχνε να κάνει περισσότερο διαχείριση του σκορ παρά να ψάχνει το δεύτερο γκολ. Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά αυτή ήταν ανούσια, αφού εν είχε κάνει τη μεγάλη ευκαιρία.

Αντίθετα στο 74’ ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να «ζευγαρώσει» τα τέρματα του, όμως, ο Κουέστα έβγαλε με τα πόδια την κεφαλιά του Στανόγεβιτς. Έλειπε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης η φαντασία στο παιχνίδι της για να φέρει το ματς στα ίσια κι έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος με τον Λεβαδειακό να σημειώνει μία πολύ σημαντική νίκη με την οποία μένει ζωντανός στο κυνήγι της παραμονής.

Μικρογραφία

Γήπεδο: Δημοτικό Λιβαδειάς

Λεβαδειακός-Άρης 1-0

Σκόρερ: 38’ Μαρκόβσκι

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)

Κίτρινες: 33’ Ανγκούα, 36’ Κονέ, 73’ Σιώπης

Κόκκινες:-

Συνθέσεις:

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Τσαμούρης, Αντιλέχου, Ανγκούα, Ζησόπουλος, Κονέ, Ντιόγκο, Στανόγιεβιτς, Μαρκόβσκι, Νανγκίς (63’ Σαβαντογκό), Γιακουμάκης (69’ Μητρόπουλος)

Άρης: Κουέστα, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Μπάσα, Ματίγια, Σιώπης, Κόρχουτ (46’ Λάρσον), Γκαρσία (82’ Μαρτίνες), Τόνσο (73’ Διαμαντόπουλος), Ντιγκινί.