Κώστας Φορτούνης: Αλήθειες και ψέματα

Τι άλλαξε από τη σεζόν που… πετούσε και δεν μπόρεσε να επαναλάβει ανάλογες εμφανίσεις και επιτυχίες. Οι ευθύνες και το ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Κώστας Φορτούνης: Αλήθειες και ψέματα

Τις τελευταίες ημέρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία γύρω από το όνομα του Κώστα Φορτούνη. Μαρσέιγ και Μπεσίκτας μοιάζει να είναι οι ομάδες που τον θέλουν. Οι Τούρκοι, μάλιστα δεν το κρύβουν πως τρελαίνονται στην ιδέα να τον δουν με τη φανέλα της ομάδας του. Είναι προφανές πως κάτι γίνεται με τον Θεσσαλό χαφ και αυτή τη στιγμή μοιάζει απίθανο να τον δούμε και την επόμενη σεζόν στο μεγάλο Λιμάνι.

Ο «Φόρτου» θεωρείται κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ήταν ο κορυφαίος και σημαντικότερος παίκτης του Ολυμπιακού. Δεν είναι ψέμα, όμως πως οι δύο τελευταίες σεζόν δεν είναι οι καλύτερες του και έχει γίνει εύκολος στόχος. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός των πρωταθλητών ακόμα και φέτος που δεν… τραβάει έχει στο ενεργητικό του εννιά γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και έντεκα ασίστ. Οπότε είναι και λίγο σχετικό το πόσο δεν πάει καλά.

Για τα δικά του στάνταρ, όμως, σίγουρα μπορούσε να σηκώσει την ομάδα και να είναι σήμα κατατεθέν. Το fosonline.gr επιχειρεί να ανοίξει τον φάκελο «Κώστας Φορτούνης» και να ρίξει φως στο τι ακριβώς συμβαίνει και ο Θεσσαλός άσος δεν είναι αυτός που ήταν τη σεζόν 2015-2016. Τότε με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο του Ολυμπιακού ο «Φόρτου» σημείωσε 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και παράλληλα είχε 17 ασίστ. Έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και είχε πάρει την ομάδα του Πειραιά από το χέρι.

Η φυγή του Μάρκο Σίλβα

Ο Μάρκο Σίλβα είχε βρει το… κουμπί του Φορτούνη, αλλά πάνω απ’ όλα του είχε δείξει στην πράξη ότι τον εμπιστεύεται. Μπορεί κάποια πράγματα σε πολύ κόσμο να μοιάζουν αστεία, όμως, ο ποδοσφαιριστής αισθανόταν σημαντικός και απαραίτητος και αυτό το ξεδίπλωνε στον αγωνιστικό χώρο. Το καλοκαίρι του 2016 και μετά τη φυγή του Πορτογάλου ήταν σαν να έχασε τη Γη κάτω από τα πόδια του. Ο Φορτούνης αισθάνθηκε λες και έχασε ένα δικό του άνθρωπο, το στήριγμα του. Δεν μπόρεσε να συνέλθει και να δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί με τις αλλαγές προπονητών.

Οι πολλές αλλαγές…

Κάπου εδώ, λοιπόν εντοπίζουμε ένα πρόβλημα για την αγωνιστική πτώση του Φορτούνη. Τη σεζόν 2016-2017 την ολοκλήρωσε με οκτώ γκολ, ενώ ο Ολυμπιακός μετά τον Σίλβα έφερε τον Βίκτορ, τον Μπέντο, τον Βούζα και τον Λεμονή. Οι συνεχόμενες αλλαγές δεν τον βοήθησαν τον διεθνή μεσοεπιθετικό. Δεν μπόρεσε να πάρει αποδώσει τα αναμενόμενα. Κάθε προπονητής και κάτι διαφορετικό και λογικό είναι αυτό να τον επηρεάζει.

Τη σεζόν που διανύουμε ο Ολυμπιακός τη ξεκίνησε με Χάσι και ακολούθησαν οι Λεμονής, Γκαρθία. Άλλη φιλοσοφία ο καθένας με άλλο τρόπο επιχείρησαν να τον διαχειριστούν, διαφορετικές προπονήσεις και ο Φορτούνης δεν κάνε ότι έκανε τη σεζόν 2015-2016. Ακόμα και έτσι, όμως, έχει εννιά γκολ και έντεκα ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Καταλήγουμε πως οι πολλές αλλαγές που έγιναν σίγουρα δεν βοηθούν και ειδικά έναν ποδοσφαιριστή όπως είναι ο 25χρονος Θεσσαλός που η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Έχει και ευθύνες

Ποτέ, όμως, δεν φταίει μόνο η μία πλευρά όταν κάτι δεν πάει καλά. Η μία εκδοχή είναι η παραπάνω και έχει να κάνει με τις συχνές αλλαγές προπονητών και η άλλη έχει να με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Πολλοί είναι εκείνοι εντός Ρέντη που καταλογίζουν στον Φορτούνη ότι θα έπρεπε να δουλεύει πιο σκληρά στις προπονήσεις. Ίσως και εκείνος να επαναπαύτηκε σε κάποια πράγματα, ίσως να τον παρέσυρε η όλη κατάσταση.

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Θεσσαλό χαφ ξέρουν πως είναι άνθρωπος που θέλει κάποιον να τον… παρακινεί και να του… χώνει γκάζια. Στη σεζόν του Σίλβα τα είχε ακούσει και στην προετοιμασία με αποτέλεσμα να πάρει… μπρος και να δείξει το καλό του πρόσωπο. Το βάρος του ηγέτη που του… κόλλησε δεν το σήκωσε και φυσικά δεν σημαίνει πως ένας παίκτης που έχει ταλέντο πρέπει και μπορεί να γίνει και ο ηγέτης μίας ομάδας.

Είναι, πάντως, από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου και κεφάλαιο για την εθνική μας ομάδα. Με το εθνόσημο στο στήθος, πάντως συνεχίζει να έχει καλή παρουσία ο Φορτούνης και ίσως κάτι να σημαίνει. Πάντως, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως θα πρέπει να γίνουν δεύτερες σκέψεις για τον Κώστα.