Ολυμπιακός: Στην τελική ευθεία για τον Αρμάντο Γκονζάλες - Yπογράφει ο Φρόιλερ
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό αναφορικά με την απόκτηση του Αρμάντο Γκονζάλες, την ίδια ώρα που ο Ρέμο Φρόιλερ βρίσκεται στην Ελλάδα.
Σε προχωρημένο στάδιο φαίνεται πως βρίσκεται η προσπάθεια του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον Αρμάντο Γκονζάλες, με τις επόμενες ώρες να θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη καταθέσει επίσημη πρόταση στην Τσίβας για τον 23χρονο Μεξικανό επιθετικό. Η αρχική προσφορά κινείται λίγο πάνω από τα 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ προβλέπονται και επιπλέον μπόνους που συνδέονται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.
Η μεξικανική πλευρά δεν έκανε αποδεκτή την πρώτη πρόταση, παραπέμποντας στη ρήτρα αποδέσμευσης του ποδοσφαιριστή, η οποία ανέρχεται στα 13 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν δημιούργησαν διαφορετικά δεδομένα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο ίδιος ο Γκονζάλες φέρεται θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, οι συζητήσεις φαίνεται πως έχουν μπει στην ουσία. Ο Ολυμπιακός εξετάζει μια συμφωνία που θα μπορούσε να φτάσει περίπου στα 9 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με μπόνους, ποσό που εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει τις δύο πλευρές σε οριστική συμφωνία.
Καθοριστικό ρόλο αναμένεται να παίξει και η παρουσία του εκπροσώπου του Γκονζάλες στην Ελλάδα. Η άφιξή του δεν αντιμετωπίζεται ως μια τυπική επίσκεψη, αλλά ως ένδειξη ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν περάσει σε καθοριστικό στάδιο. Στόχος τόσο του Ολυμπιακού όσο και της πλευράς του παίκτη είναι να βρεθεί η φόρμουλα που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της μεταγραφής.
Παράλληλα, ο Αρμάντο Γκονζάλες φαίνεται να αποτελεί επιλογή που έχει την έγκριση του αγωνιστικού και μεταγραφικού επιτελείου των Πειραιωτών. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και ο Ζοφρέ Μονκαντά έχουν εξετάσει την περίπτωση του Μεξικανού φορ και έχουν δώσει το «πράσινο φως» για την προώθηση της υπόθεσης.
Στο μεταξύ ο Ρέμο Φρόιλερ βρίσκεται στην Ελλάδα και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την ομάδα του Πειραιά. Σκοπός είναι να υπογράψει και να ενσωματωθεί άμεσα στην προετοιμασία, καθώς βρίσκεται σε διακοπές μετά το Μουντιάλ όπου ήταν βασικός σε όλα τα ματς της Εθνικής Ελβετίας.