Αλλαγή πλεύσης από τον ΠΑΟΚ για το νέο πρωτάθλημα της Super League - Θέλει 16 ομάδες

Το ενδεχόμενο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Super League με 16 ομάδες και τη νέα σεζόν έθεσε στο συμβούλιο της Super League ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης.

Αλλαγή πλεύσης από τον ΠΑΟΚ για το νέο πρωτάθλημα της Super League - Θέλει 16 ομάδες

Η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της Super League ξεκίνησε με την εισήγηση του εκπροσώπου της ΑΕΚ, Μηνά Λυσσάνδρου, ο οποίος έριξε στο τραπέζι την πρόταση για πρόγραμμα το οποίο θα βασίζεται σε 14 ομάδες, όπως δηλαδή είχε συμφωνηθεί από το περασμένο καλοκαίρι. Σύμφωνα με το διάγραμμα του ίδιου, θα υπάρχει ένας όμιλος ενός γύρου ο οποίος θα τελειώνει τον Νοέμβριο και έπειτα θα καταρτσιτούν δύο όμιλοι, μα βάση την κατάταξη των ομάδων στον πρώτο γύρο.

Στην πρόταση αυτή υπήρξαν κάποιοι σύλλογοι που ήταν σύμφωνοι, ωστόσο κάποιοι διαφώνησαν και επειδή ακόμα βρισκόμαστε στο στάδιο των συζητήσεων αυτό που αποφάσισε ο συνεταιρισμός είναι να υπάρξει ένα γκρουπ που θα μελετήσει το πλάνο. Η επιτροπή θα αποτελείται από τις ομάδες των ΑΕΚ, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο Αθηνών, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Στόχος τους θα είναι να διαμορφώσουν τον τρόπο διεξαγωγής της νέας Super League και να τον παρουσιάσουν σε νέο Δ.Σ.

Στη Λίγκα καμία ομάδα δεν επιθυμεί τα play offs κάτι που σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα δούμε ποτέ ξανά τέτοιους αγώνες σε πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας ο οποίος για μια ακόμα φορά τόνισε ότι και η επόμενη σεζόν θα πρέπει να έχει 16 ομάδες. Με την πρότασή του συμφώνησε άμεσα ο Μάκης Γκαγκάτσης ο οποίος ζήτησε το θέμα να συζητηθεί και σε επόμενο συμβούλιο της Λίγκας.

Η πρόταση αυτή του κ. Γκαγκάτση έκανε κάποιους καχύποπτους να σκεφτούν ότι τα όσα είχαν συμφωνηθεί από το καλοκαίρι, ίσως και να ανατραπούν. Το τι τελικά θα συμβεί όμως, θα φανεί στα επόμενα Δ.Σ. της Λίγκας.