Παναθηναϊκός - Χέλμοντ Σπορ 4-0: Διαφορά δυναμικότητας…

Χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα οι «πράσινοι» από τους αδύναμους Ολλανδούς επικράτησαν με 4-0 στο πρώτο τους φιλικό για τα νέα σεζόν

Παναθηναϊκός - Χέλμοντ Σπορ 4-0: Διαφορά δυναμικότητας…

Η Χέλμοντ σπορ δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τον Παναθηναϊκό στο φιλικό που έδωσαν οι δύο ομάδες στην Ολλανδία με τους «πράσινους» να επικρατούν με 4-0.

Οι Ολλανδοί που συμμετέχουν στη β’ κατηγορία της χώρας τους δεν μπόρεσαν να κοντράρουν το «τριφύλλι», που πάντως έδειξε κάποια θετικά στοιχεία στο πρώτο του φιλικό τεστ με τον Τζέικομπ Νίστρουπ να επιλέγει διάταξη 4-2-3-1 σε όλο το ματς και να κάνει αρκετές αλλαγές προσώπων.

Οι «πράσινοι» μπήκαν εξαιρετικά στα πρώτα λεπτά, πέτυχαν δύο γκολ νωρίς χωρίς στην συνέχεια να κάνουν κάτι φοβερό

Στο 6’ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Κόρνερ του Τσέριν, η κεφαλιά του Τσιριβέγια απομακρύνθηκε στη γραμμή και ο Ταμπόρδα είχε το χώρο και το χρόνο να… οπλίσει από κοντά για το 1-0!

Και πάλι από στημένη μπάλα οι «πράσινοι» βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα τρία λεπτά αργότερα. Ο Τσέριν εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά, ο Τεττέη βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι αμαρκάριστος και με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη ο Νίστρουπ έκανε πολλές αλλαγές περνώντας στο ματς τους: Τσάβες, Ίνγκασον, Κυριακόπουλο,Σιώπη, Καμαρά, Τσάπρα, Κοντούρη, Αντίνο και Παντελίδη.

Μάλιστα διατήρησε τη διάταξη σε 4-2-3-1 με τον Παντελίδη φορ, ενώ οι παίκτες του προσπάθησαν να γίνουν περισσότερο πιεστικοί στην άμυνά τους.

Δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του «τριφυλλιού», ενώ στο 56' οι Ολλανδοί είχαν την πρώτη τους ευκαιρία. Κόρνερ για τη Χέλμοντ από κακή συνεννόηση Τσάβες-Κυριακόπουλου, χτύπησε ο Αργεντινός, αλλά σηκώθηκε.

Ο ρυθμός του αγώνα έγινε πολύ αργός με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να βγάλει συνεργασίες, αλλά στο 68' είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ταμπόρδα να κάνει εξαιρετική προσπάθεια και να γυρίζει λίγο πιο δυνατά με τον Τσάπρα να μην προλαβαίνει την μπάλα προ κενής εστίας.

Το τρίτο γκολ ήρθε για τον Παναθηναϊκό στο 74’ με τον Αντίνο να κάνει μια ατομική ενέργεια κλέβοντας τη μπάλα στο κέντρο, να φτάνει έξω από την περιοχή αμαρκάριστος και με ωραίο σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 79’ το πρέσινγκ του Παναθηναϊκού απέδωσε με τους «πράσινους» να κλέβουν τη μπάλα, ο Παντελίδης πάσαρε στον Αντίνο, που ξέφυγε από τους ολλανδούς αμυντικούς, αλλά το σουτ που έκανε ήταν πάνω στον τερματοφύλακα.

Στο 85’ ήρθε και το 4-0 για τους «πράσινους», καθώς ο Κυριακόπουλος πάσαρε στον Καμαρά, εκείνος έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Παντελίδης σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και τον Αντίνο να επωφελείται διαμορφώνοντας το 4-0 με πλασέ στη γωνία.

Επόμενο τεστ για τους «πράσινους» στις 4 Ιουλίου απέναντι στον Άγιαξ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Πένια (46’ Τσάβες), Μπινιάρης (46’ Κυριακόπουλος), Τουμπά, Κάτρης (46’ Ίνγκασον), Καλάμπρια (46’ Τσάπρας), Τσιριβέγια (46’ Σιώπης), Τσέριν (46’ Καμαρά), Γιάγκουσιτς (46’ Κοντούρης), Ζαρουρί (46’ Αντίνο), Ταμπόρδα, Τετέι (46’ Παντελίδης).

ΧΕΛΜΟΝΤ ΣΠΟΡ: Μπέργκσεν, Φαν Μπρι, Έιντεν, Ζούτφεν, Λάντχεερ, Ντ. Γκέερτς, Βέλντε, Γιάνσεν, Κέβαλ, Χούιμπερτς, Τζ. Γκέερτς.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110