Ολυμπιακός: Έχει και γκίνια ο Βούκοβιτς

Τι δείχνουν οι αριθμοί του Σέρβου στόπερ, ο οποίος είναι από τις πιο αξιόπιστες λύσεις του φετινού Ολυμπιακού στην άμυνα.

Ολυμπιακός: Έχει και γκίνια ο Βούκοβιτς

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα ο Γιάγκος Βούκοβιτς χρεώθηκε με το τρίτο του αυτογκόλ τη φετινή σεζόν και λίγο έλειψε στο δεύτερο ημίχρονο να χρεωθεί και δεύτερο στο ίδιο ματς, αλλά το έσωσε ο Ζοσέ Σα. Ο Σέρβος αμυντικός είναι κολόνα φέτος για την άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά έχει και γκίνια.

Στο παιχνίδι με τους Ηπειρώτες η μπάλα βρήκε στο πόδι του και πήγε στα δίχτυα του Πορτογάλου τερματοφύλακα, ενώ θυμόμαστε πως τα άλλα δύο αυτογκόλ ήταν με ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Τον Βούκοβιτς τον έχει βασικό και αναντικατάστατο ο Πέδρο Μαρτίνς και έχει καταλήξει πως ο ιδανικός του παρτενέρ είναι ο Σισέ. Έχει και γκίνια ο έμπειρος αμυντικός, διότι οι αριθμοί του και γενικότερα η συμπεριφορά του στα ματς δεν δείχνουν πως είναι κακός στόπερ.

Στο παιχνίδι με τα Γιάννενα ο Βούκοβιτς έχει κάνει μόλις δύο λάθη, όταν πρώτος στα λάθη είναι ο Κούτρης ένα άλλο μέλος της αμυντικής τετράδας. Ο «Βούκο» έκανε τις περισσότερες επεμβάσεις στο ματς με τέσσερις στο ενεργητικό του, ενώ είχε και τρία κλεψίματα όταν τα περισσότερα τα είχε ο Γκιγιέρμε και ήταν πέντε.

Και γενικά στο πρωτάθλημα ο Βούκοβιτς είναι από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού με λίγα λάθη. Τα 25 που έχει δεν είναι πολλά για τη θέση του όταν ο Ομάρ που κάνει τρομερή σεζόν έχει 42, ενώ ο Σισέ 33. Επίσης είναι ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού με τις περισσότερες επεμβάσεις έχοντας 37 στο ενεργητικό του.

Οι αριθμοί δεν δείχνουν πως ο Σέρβος στόπερ κάνει κάτι άσχημα στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Έχει γκίνια, διότι και στο αυτογκόλ με τον ΠΑΟΚ δεν περιμένει σε εκείνο το σημείο πως ο Γιαννιώτης δεν θα μπλοκάρει. Ίσως σε εκείνο με τη Ξάνθη έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη γιατί δεν βάζει καλά το πόδι του και η μπάλα πάει μέσα.