Επισήμο: Στον ΠΑΟΚ ο Σβιντέρσκι

Την απόκτηση του Κάρολ Σβιντέρσκι ανακοίνωσε η διοίκηση του ΠΑΟΚ. 

Επισήμο: Στον ΠΑΟΚ ο Σβιντέρσκι

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι και επίσημο ο Κάρολ Σβιντέρσκι που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Ο Πολωνός που ήρθε στην Ελλάδα για να υπογράψει το συμβόλαιο του θα φορά το νούμερο 9 στην φανέλα του. Ο 22χρονος επιθετικός αποτελεί την δεύτερη χειμερινή μεταγραφή του «δικέφαλου του Βορρά» μετά από αυτή του Γιόζιπ Μίσιτς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Κάρολ Σφιντέρσκι με μεταγραφή από τη Γιαγκελόνια Μπιαλιστόκ. Ο 22χρονος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο μέχρι τον Ιούνιο του 2022 και θα φορά τη φανέλα με τον αριθμό 9.

O Κάρολ Σφιντέρσκι γεννήθηκε στο Ράβιτς της Πολωνίας στις 23 Ιανουαρίου του 1997 και ξεχώρισε για το ταλέντο του από μικρή ηλικία. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία της Ράβια Ράβιτς πριν αγωνιστεί για το αθλητικό σχολείο UKS SMS του Λοτζ.

Το καλοκαίρι του 2014 αποκτήθηκε από την Γιαγκελόνια Μπιαλιστόκ και αρχικά αγωνίστηκε στην δεύτερη ομάδα που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της 3ης εθνικής κατηγορίας της Πολωνίας.

Οι επιδόσεις του ανάγκασαν τους ανθρώπους της πρώτης ομάδας να τον καλέσουν για προπονήσεις και σταδιακά να τον κάνουν μόνιμο μέλος του ρόστερ. Την πρώτη του σεζόν, μάλιστα, πρόλαβε ν’ αγωνιστεί σε επτά παιχνίδια και να σκοράρει το πρώτο του επαγγελματικό γκολ στις 3 Ιουνίου του 2015 κόντρα στην Πόγκον Σέτσιν.

Οι επόμενες τρεισήμισι σεζόν τον βρήκαν βασικό και αναντικατάστατο στη Γιαγκελόνια, με την οποία πανηγύρισε δύο φορές την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα.

Συνολικά με τη φανέλα της πολωνικής ομάδας μέτρησε 128 συμμετοχές, 25 γκολ και εννιά ασίστ, με περισσότερα από 5.000 αγωνιστικά λεπτά.

Παράλληλα, συμμετείχε και σε όλα τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων της χώρας του μέχρι την Κ21, με το όνομα του να βρίσκεται στα μπλοκάκια πολλών σκάουτερ ανά την Ευρώπη.

Για την απόκτησή του ενδιαφέρθηκαν τόσο η Τζένοα, όσο και η Στουτγάρδη, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει την υπογραφή του και τον Πολωνό να έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα.

Καλώς ήρθες Κάρολ!