ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2: Κυρίαρχος και στην Ήπειρο

Οι Πειραιώτες πέρασαν νικηφόρα και από τους Ζωσιμάδες σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από τα αυτογκόλ των Σκόνδρα και Βούκοβιτς, αλλά «καθάρισε» ο Λάζαρος.

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2: Κυρίαρχος και στην Ήπειρο

Ακόμα μία δύσκολη έδρα έβγαλε από το πρόγραμμα του ο Ολυμπιακός που νίκησε με 2-1 στα Γιάννενα τον ΠΑΣ σημειώνοντας έτσι τη δεύτερη σερί νίκη μακριά από το Φάληρο. Η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να σημειώσει το γρήγορο γκολ που ζητούσε ο Πέδρο Μαρτίνς, όμως αυτή τη φορά πλήρωσε τα λάθη και τη χαλαρότητα της άμυνας. Δέχτηκε γρήγορα την ισοφάριση, αλλά το γκολ του Λάζαρου στο 37’ έδωσε χάρισε στον Ολυμπιακό μία πολύ σημαντική νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αυτό που έπρεπε σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο.

Δείτε εδώ τα τρία γκολ που σημειώθηκαν στα Γιάννενα

Με το ίδιο σχήμα και γρήγορο γκολ

Καμία αλλαγή δεν έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με εκείνη που ξεκίνησε στη Λιβαδειά. Οι ίδιοι έντεκα παρατάχθηκαν και στον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων σε ένα παιχνίδι που σαφώς και είχε διαφορές με εκείνο της Λιβαδειάς και διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην είχε την ίδια ένταση που είχε στη Βοιωτία, όμως βρήκε στο γκολ στο 8’ χάρη σε μία μαγική ενέργεια του Φορτούνη, ο οποίος έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Σκόνδρας στην προσπάθεια του να απομακρύνει σκόραρε κατά της ομάδας του. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα των Ιωαννίνων άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και στο 13’ να χάνει ευκαιρία, αλλά στο 14’ ο Νικολιάς έκανε το σουτ, ο Βούκοβιτς έβαλε το πόδι του, άλλαξε την πορεία της μπάλας και κάπως έτσι έγινε το 1-1.

Τα «θέματα» της άμυνας και ο Λάζαρος

Ο ΠΑΣ έφερε το ματς στα ίσια με το τρίτο φετινό αυτογκόλ του Βούκοβιτς και συνέχισε να βγάζει επικίνδυνες κόντρες με αποκορύφωμα εκείνη του 18’ όταν ο Νικολιάς έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Παμλίδη, αλλά αυτός δεν κατάφερε να πλασάρει και να κάνει το 2-1. Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» είχε θέματα με τον Κριζμάν να είναι μόνιμη απειλή. Από το 30’ και μετά ο Ολυμπιακός άρχισε πάλι να κερδίζει έδαφος και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Πίεζε τους γηπεδούχους και το γκολ ήρθε στο 37’ όταν ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Λάζαρος με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη για να κάνει το 1-2. Κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ.

Ευκαιρίες και διαχείριση

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ήθελε να σημειώσει ακόμα ένα γκολ για να καθαρίσει το παιχνίδι. Στο 46’ ο Λάζαρος έκανε ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Βελλίδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Το θέμα για τους Πειραιώτες ήταν πως η άμυνα συνέχισε να έχει θέματα και στο 48’ ο Νικολιάς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και παραλίγο ο Βούκοβιτς να χρεωθεί και δεύτερο αυτογκόλ, αλλά έσωσε ο Σα. Μέχρι το 60’ η ομάδα του Πειραιά δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη και ειδικά στα μετόπισθεν, όπου γίνονταν συνεχώς λάθη από τους Πειραιώτες.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή της μπάλας με εντυπωσιακά ποσοστά πάνω από 70%. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν «παγώσει» τον ρυθμό του αγώνα, κρατούσαν τη μπάλα στα πόδια τους και έψαχναν τρόπο για να σημειώσουν ακόμα ένα γκολ. Στο ίδιο διάστημα ο ΠΑΣ έδειχνε να συμβιβάζεται με τον ρυθμό που είχε επιβάλλει ο Ολυμπιακός, αφού δεν κινδύνευε και περίμενε να ανέβει προς το τέλος του ματς. Το έκανε μέχρι εντός σημείου αυτό και στο 85’ ο Τζημόπουλος με κεφαλιά παραλίγο να σκοράρει, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η εικόνα των γηπεδούχων σε όλο το ματς δεν είχε καμία σχέση με ότι παρουσίασαν κόντρα στην ΑΕΚ, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρουν κάτι θετικό από το ματς με τον Ολυμπιακό. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν και το δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι τους για το πρωτάθλημα με νίκη και συνεχίζουν την πορεία τους στη Superleague.

Μικρογραφία

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες»

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Σκόρερ: 8’ Σκόνδρας (αυτ.), 14’ Βούκοβιτς (αυτ.), 37’ Χριστοδουλόπουλος

Κίτρινες: 23’ Μπουχαλάκης, 40’ Μπουκουβάλας, 72’ Παμλίδης, 84’ Ποντένσε, 93’ Αθανασιάδης

Συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Λίλα, Σιόντης (83’ Νάουμετς), Γιάκος (65’ Αθανασιάδης), Νικολιάς, Παμλίδης (80' Ξύδας), Κρίζμαν

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (86’ Νάτχο), Ποντένσε (93’ Τοροσίδης), Γκερέρο (71’ Χασάν).