Ο Βούκοβιτς και ο Ντίας!

Αντίπαλοι και σκόρερ στην Ιταλία, τώρα έτοιμοι για συμπαίκτες στον Ολυμπιακό!

Ο Βούκοβιτς και ο Ντίας!

Ο Ζιλ Ντίας πλησιάζει στον Ολυμπιακό και υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες με ενδιαφέρον για τον 22χρονο Πορτογάλος εξτρέμ σε σχέση με «ερυθρόλευκους» ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι πιθανό να γίνουν συμπαίκτες του.

Ο Ντίας είχε παίξει μαζί με τον Ροντερίκ Μιράντα στην Ρίο Άβε, ενώ απέναντι στον Ζοσέ Σα δεν έχει αγωνιστεί καθώς στα παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκε εναντίον της Πόρτο, αντίπαλος γκολκίπερ ήταν ο Ίκερ Κασίγιας και ο Σα είχε μείνει στον πάγκο.

Το γκολ που έχει πετύχει απέναντι σε μεγάλη πορτογαλική ομάδα ήταν αυτό στη νίκη της Ρίο Άβε επί της Σπόρτινγκ με 3-1, με αντίπαλο τερματοφύλακα τον Ρουί Πατρίτσιο – που διαπρέπει πλέον στην Αγγλία με την Γουλβς – και με εξτρέμ της Σπόρτινγκ τον πρώην ερυθρόλευκο Τζόελ Κάμπελ.

Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι από τη θητεία του Ζιλ Ντίας στην Ιταλία με τα χρώματα της Φιορεντίνα. Τα δύο γκολ που έβαλε με τους «βιόλα» ήταν εναντίον της Ελλάς Βερόνα. Στην ευρεία εκτός έδρας νίκη της Φιορεντίνα με 5-0 στον πρώτο γύρο, αλλά και στην επίσης ευρεία ήττα της ομάδας του στο γήπεδό της με 4-1, στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου.

Στο πρώτο ματς ο Γιάγκος Βούκοβιτς δεν είχε παίξει φυσικά, διότι ακόμη ήταν στον Ολυμπιακό. Στη μεγάλη νίκη της Βερόνα στο «Αρτέμιο Φράνκι», στις 28 Ιανουαρίου του 2018, ο Σέρβος αμυντικός είχε δοθεί δανεικός στην ιταλική ομάδα και μάλιστα ήταν εκείνος που είχε ανοίξει το σκορ με κεφαλιά. Η Βερόνα έκανε το σκορ 3-0, ο Ζιλ Ντίας μείωσε με σουτ, αλλά ακολούθησε κι άλλο γκολ για την ομάδα του Βούκοβιτς. Έχουν σκοράρει δηλαδή οι δύο παίκτες στο ίδιο ματς, στη σύντομη θητεία τους στο Καμπιονάτο.

Ο Ζιλ Ντίας έχει παίξει μαζί στην Εθνική ομάδα Νέων της Πορτογαλίας με τον χαφ της Τσάβες, τον Εουστάκιο, ο οποίος έχει ακουστεί ότι ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό.