Ολυμπιακός: Γιατί ο Μαρτίνς επέλεξε τον Ζιλ Ντίας (vid)

Ποιοι οι λόγοι που ο Πορτογάλος τεχνικός ξεχώρισε τον 22χρονο συμπατριώτη του ακραίο επιθετικό και τι μπορεί να του δώσει.

Ολυμπιακός: Γιατί ο Μαρτίνς επέλεξε τον Ζιλ Ντίας (vid)

Οι διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με τη Μονακό βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έχουν φτάσει στο τελικό τους στάδιο. Ο Ζιλ Ντίας είναι ο εκλεκτός του Πέδρο Μαρτίνς για τα άκρα της επίθεσης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μετά το ματς Κυπέλλου με τη Ξάνθη είχε δηλώσει πως η ομάδα έχει ολοκληρωθεί με Σολδάνο και Μασούρα. Τελικά ο Ολυμπιακός προχωράει στην απόκτηση εξτρέμ. Επί της ουσίας εκείνο που ίσχυε για τον Μαρτίνς ήταν ότι θα πάρει παίκτη αν βρει κάτι καλό.

Στο πρόσωπο του Ζιλ Ντίας φαίνεται πως βρήκε τον ποδοσφαιριστή που του έλειπε και εκείνον που θα του έδινε το κάτι παραπάνω στα άκρα της επίθεσης. Έτσι ο Πορτογάλος είχε εισηγηθεί στη διοίκηση του συμπατριώτη του που ανήκει στη Μονακό, αλλά αγωνίζεται δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Γιατί, όμως, ο Ζιλ Ντίας είναι ο εκλεκτός του Πέδρο Μαρτίνς; Πρώτα απ’ όλα ο κόουτς ήθελε έναν αριστεροπόδαρο εξτρέμ και ο Ντίας είναι τέτοιος. Από ‘κει και πέρα θέλει έναν εξτρέμ που να πατάει την αντίπαλη περιοχή, αλλά έχοντας στο μυαλό του ότι θα τελειώσει τη φάση. Ο 22χρονος Πορτογάλος ακραίος επιθετικός μπορεί να το κάνει αυτό. Όταν έχει τη μπάλα μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή με σκοπό να τελειώσει τη φάση.

Αυτό δεν το έχει κανένας από τους ακραίους εξτρέμ που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό. Τη δεινότητα του Ζιλ Ντίας δεν την έχει κανείς. Ο Ποντένσε μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά πολλές φορές έχει δείξει πως στην τελική προσπάθεια έχει ένα θέμα.

Είναι παίκτης που έχει στο μυαλό του το γκολ ο Πορτογάλος και φαίνεται και στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται όταν δεν έχει τη μπάλα. Όταν η μπάλα παίζεται στην αντίθετη πλευρά ο Ντίας κινείται πολύ ωραία στο δεύτερο δοκάρι για να διεκδικήσει τη μπάλα. Πατάει την αντίπαλη περιοχή και είναι αυτό ακριβώς που ήθελε ο Μαρτίνς και δεν έχει από τους υπάρχοντες. Να τονίσουμε πως αν και αριστεροπόδαρος παίζει κατά κύριο λόγο στη δεξιά πλευρά.

Δείτε τον Ζιλ Ντίας